Πόσες Δίαιτες Dukan υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές τους

Πόσες Δίαιτες Dukan υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές τους

Τη Δίαιτα Dukan (Ντουκάν) την μελετήσαμε και για πρώτη φορά σας την παρουσιάσαμε το 2011. Από τότε ακολούθησαν άλλες δυο παραλλαγές της δίαιτας με πιο ευέλικτο διατροφικό πρόγραμμα. Το κοινό που έχουν και οι τρεις δίαιτες είναι το πίτουρο βρώμης. Το πίτουρο βρώμης είναι σημαντικό στο καθημερινό διατροφικό μας πρόγραμμα καθώς είναι πλούσιο σε βήτα-γλυκάνη ένας τύπος διαλυτής ίνας που μας δίνει την αίσθηση της πληρότητας, μας δίνει ενέργεια, βοηθάει στον έλεγχο της χοληστερόλης και στην καλή λειτουργία του εντέρου. Καθημερινά καταναλώνουμε μικρές ποσότητας πίτουρου βρώμης αλλά με πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία μας. Σας παρουσιάζουμε συνοπτικά κάθε δίαιτα και τις διαφορές που έχει η κάθε μια για να επιλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις διατροφικές σας συνήθειες. Όλες τις εκδοχές της Δίαιτας Dukan θα τις βρείτε στην σελίδα μας με πληροφορίες και αναλυτικά διατροφικά προγράμματα και συνταγές για κάθε δίαιτα, από την ομάδα του enter2life.gr.

Οι 3 Δίαιτες Dukan - enter2life.gr

1. Η Δίαιτα Dukan


Το διατροφικό πρόγραμμα της Δίαιτας Dukan ανάλογα με τα στάδια που ακολουθούμε στηρίζεται στην κατανάλωση πρωτεΐνης, λαχανικών και πίτουρου βρώμης. Από το διατροφικό της πρόγραμμα απουσιάζουν τα φρούτα κάτι που για όσους λατρεύουμε τα φρούτα είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα. Αναλυτικά τα στάδια της Δίαιτας Dukan:

Το Πρώτο Στάδιο της Δίαιτας Dukan - The Attack Phace: Στο πρώτο στάδιο της Δίαιτας Dukan ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε τροφές ζωικής πρωτεΐνης και καθημερινά  καταναλώνουμε 1,5 κουταλιά πίτουρο βρώμης. 

Το Δεύτερο Στάδιο της Δίαιτας Dukan - The Cruise Phase: Στο δεύτερο στάδιο της Δίαιτας Dukan προσθέτουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα τα λαχανικά και αυξάνουμε το πίτουρο βρώμης. Μια σημαντική προσθήκη στη δίαιτα καθώς τα λαχανικά είναι πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες και θα βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία και αποτοξίνωση του οργανισμού. Το διατροφικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τις ημέρες στις οποίες καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε ζωική πρωτεΐνη και 1 κουταλιά πίτουρο βρώμης και στις ημέρες με λαχανικά και 2 κουταλιές πίτουρο βρώμης.

Το Τρίτο Στάδιο της Δίαιτας Dukan - The Consolidation Phase: Ακολουθούμε το τελευταίο στάδιο της Δίαιτας Dukan μόνο όταν έχουμε φτάσει στον στόχο μας και θέλουμε να συντηρήσουμε τα κιλά που έχουμε χάσει. Σ'αυτό το στάδιο ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα το οποίο διαρκεί 10 ημέρες για κάθε κιλό που έχουμε χάσει και μπορούμε να καταναλώσουμε τροφές πλούσιες σε ζωική πρωτεΐνη και λαχανικά χωρίς περιορισμό στην ποσότητα. Αυτό που θα προσθέσουμε καθημερινά στη διατροφή μας είναι 2,5 κουταλιές πίτουρο βρώμης.

Αναλυτικά για τη Δίαιτα Dukan διαβάστε στο άρθρο μας: Η Δίαιτα Dukan: Χάστε κιλά με την πρωτεϊνική δίαιτα Dukan.


2. Η Δίαιτα Dukan 2 -Δίαιτα Express Dukan


Η Δίαιτα Dukan 2 ή αλλιώς γνωστή και ως Δίαιτα Express Dukan είναι η δεύτερη εκδοχή της Δίαιτας Dukan. Σ'αυτή την δεύτερη εκδοχή της δίαιτας προσθέτουμε αυτό που πολλοί θα θέλαμε να είχε η πρώτη εκδοχή της δίαιτας και αυτό είναι τα φρούτα. Η δίαιτα διαρκεί 7 ημέρες και έχει πολύ εύκολο διατροφικό πρόγραμμα. Η κατανάλωση του πίτουρου βρώμης δεν λείπει από το διατροφικό πρόγραμμα της δεύτερης εκδοχής και η καθημερινή του κατανάλωση ξεκινάει από 1,5 κουταλιά και σταδιακά φτάνει μέχρι τις 3 κουταλιές.

Αναλυτικά για τη Διαιτα Express Dukan - Dukan 2 διαβάστε στο άρθρο μας: Η Δίαιτα Dukan 2 - Δίαιτα Express Dukan: Διατροφικό Πρόγραμμα 7 ημερών.


3. Η Χορτοφαγική Δίαιτα Dukan των 7 ημερών


Η τρίτη εκδοχή της Δίαιτας Dukan είναι αποκλειστικά για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή και για όσους από εμάς δεν είμαστε χορτοφάγοι αλλά τις περιόδους νηστείας ακολουθούμε χορτοφαγική διατροφή είναι μια από τις δίαιτες που μπορούμε να ακολουθήσουμε. Το διατροφικό πρόγραμμα της τρίτης εκδοχής της Δίαιτας Dukan περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε φυτική πρωτεΐνη και 4 κουταλιές πίτουρο βρώμης.
Αυτό που δεν περιέχει αυτή η εκδοχή της Δίαιτας Dukan αλλά και σε καμιά εκδοχή της είναι τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα απαραίτητα για την καλή υγεία του οργανισμού.

Αναλυτικά για τη Χορτοφαγική Δίαιτα Dukan διαβάστε στο άρθρο μας: Η Χορτοφαγική Δίαιτα Dukan των 7 ημερών


Ποια Δίαιτα Dukan να ακολουθήσω


Πριν αποφασίσετε να ακολουθήσετε οποιαδήποτε εκδοχή της Δίαιτας Dukan και έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
Για το ποια εκδοχή της δίαιτας να ακολουθήσετε αυτό εξαρτάται από τις διατροφικές σας συνήθειες και πόσα τα κιλά που θέλετε να χάσετε. Αν θέλετε δοκιμάστε και τις τρεις εκδοχές της Δίαιτας Dukan και παρατηρήστε πως αντιδράει ο οργανισμός σας σε κάθε εκδοχή της. Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη διατροφή με καθημερινή άσκηση και καταναλώνουμε τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων.
Προσωπικά μας αρέσει η Δίαιτα Express Dukan - Dukan 2  και η Χορτοφαγική Δίαιτα Dukan γιατί δεν απορρίπτει τα φρούτα και τα λαχανικά από το διατροφικό πρόγραμμα.
Καλή επιτυχία με όποια δίαιτα ακολουθήσετε και καλές απώλειες!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια