90 ιδέες διακόσμησης για την αναδιαμόρφωση του υπογείου

90 ιδέες διακόσμησης για την αναδιαμόρφωση του υπογείου

Πολλοί έχουνε συνδυάσει το υπόγειο του σπιτιού τους με ένα σκοτεινό, υγρό, κρύο και ανατριχιαστικό μέρος που δεν θέλουνε να περάσουνε πολλή ώρα σ' αυτό. Στη πραγματικότητα το υπόγειο έχει πολλές δυνατότητες να μετατραπεί σε ένα χρηστικό, ζεστό και αισθητικά ευχάριστο δωμάτιο, το μόνο που χρειάζετε είναι προσεκτικός σχεδιασμός και δημιουργικότητα.

Πριν ξεκινήσουμε την αναδιαμόρφωση του θα πρέπει να ελέγξουμε κάθε γωνιά του χώρου για προβληματικά σημεία που χρειάζονται επιδιόρθωση τυχόν διαρροών από υδραυλικά δίκτυα, στεγανοποίηση και χρήση κατάλληλων αντισηπτικών μικροβιοκτόνων προϊόντων για την αντιμετώπιση της μούχλας.
Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσουμε πως θέλουμε να αξιοποιήσουμε τον υπόγειο χώρο και το χρηματικό ποσό που μπορούμε να διαθέσουμε για να διακοσμήσουμε με στυλ αλλά και χωρίς υπερβολικό κόστος.
Σαλόνι, κάβα, μπαρ, χώρο ψυχαγωγίας, αίθουσα γυμναστικής, κρεβατοκάμαρα-ξενώνας, γραφείο, βιβλιοθήκη, playroom και πλυντήριο-στεγνωτήριο είναι μερικές δημοφιλείς επιλογές για τους υπόγειους χώρους.
Διακοσμούμε με vintage κομμάτια, κλασικά, μοντέρνα, ρετρό ανάλογα με το στυλ που θέλουμε να εφαρμόσουμε στο χώρο. Βάφουμε τους τοίχους με φωτεινά χρώματα, λευκό, εκρού, κίτρινο, πορτοκαλί, πράσινο ανοιχτό, θαλασσί. Χαλιά, μοκέτες και ξύλινα πατώματα ζεσταίνουν τον χώρο. Χρησιμοποιούμε αφίσες, φωτογραφίες, πίνακες ζωγραφικής και καθρέπτες για τη διακόσμηση του τοίχου. Μπορούμε να χωρίσουμε τον υπόγειο χώρο με κινητά χωρίσματα αντί της κατασκεύης μόνιμων τοίχων. Η εγκατάσταση υαλοπινάκων δίνει την αίσθηση ενός ευρύτερου χώρου. Πρόσθετα παράθυρα στους τοίχους, κουρτίνες και περσίδες σε συνδιασμό με κρυφό φωτισμό δημιουργούν την αίσθηση πηγής του φυσικού φωτός της ημέρας. Εγκαθιστούμε κατάλληλο σύστημα αυτόνομου αερισμού-εξαερισμού ώστε ο χώρος να παρέχει άριστο, ευχάριστο και υγιεινό περιβάλλον. Εξοπλίζουμε το χώρο με σύστημα ρυθμιζόμενου φωτισμού για να μπορούμε να μειώσουμε ή να αυξήσουμε τη φωτεινότητα ανάλογα με τη διάθεση και την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε.

































































































































































Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Γεια σας! Εχω ενα δωματιο το οποιο δεν εχει παραθυρο εχει και τρια μετρα υψος.. τερμα ψηλα του δωματιου εχει μια σειρα απο παραθυρακια τα οποια βλεπουν στο παταρι.. το παταρι εχει μπροστα ενα μετρο υψος και πεντε μετρα πλατος ξυλο και μια ξυλινι μικρη πορτα..Μετα το παταρι ειναι η αυλη 5χ5...μπορω με καποιο τροπο να αεριζετε το δωματιο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το Σχόλιο σας