Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή

Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή

Τα παξιμάδια είναι ιδανική πρόταση για σνακ, ενώ μπορεί να αναδείξει κάθε γεύμα της ημέρας ως συνοδευτικό. Έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι ιδανικά για τις σαλάτες μας, ως συνοδευτικά στα γεύματα μας και ως ένα γρήγορο αλμυρό και γλυκό σνακ. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του εντέρου.
Επιλέξαμε μερικά από τα καλύτερα παξιμάδια που απολαμβάνουμε στην καθημερινή μας διατροφή.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή


Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή




Παξιμάδια σικάλεως - Το Μάννα

Μικρά παξιμαδάκια που ωριμάζουν αργά και στη συνέχεια σιγοψήνονται. Είναι φτιαγμένα από αλεύρι ολικής σίτου (20%) και από αλεύρι ολικής σικάλεως (80%). Αλεσμένο σε πετρόμυλο, το αλεύρι της σίκαλης, προσδίδει στο προϊόν έντονα αρώματα με ελαφριές νότες καβουρδίσματος και πλούσια γεύση. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε πολύ σκληρό, ούτε αφράτο. Έχει μέτρια σκληρότητα και είναι πολύ τραγανό. Η συσκευασία περιέχει μικρά παξιμαδάκια σε σχήμα μέτρια ακανόνιστο λόγω του χειροποίητου τρόπου κοπής τους. Είναι ένα προϊόν με μόνο 2,5% λιπαρά. Μια μερίδα παξιμαδάκια σικάλεως περιέχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού με μια μερίδα ψωμί. Εκτός από τις φυτικές ίνες, περιέχει και μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών και φυτοοιστρογόνων (λιγνάνες) με αντιοξειδωτική δράση. Οι μηχανισμοί δράσης των λιγνάνων είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε σοβαρές παθήσεις του παχέος εντέρου και στη βελτίωση/μείωση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος. Η σίκαλη περιέχει επίσης και λιγνίνες, φυτικές ίνες (διαλυτές ίνες) που συνδέονται με τη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL) και την επιβράδυνση της απορρόφησης της γλυκόζης (σακχάρων) στο αίμα. Το χαρακτηριστικό αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο για όσους είναι διαβητικοί αλλά και για όσους επιθυμούν να προστατευτούν από την ασθένεια. Η τραγανή τους υφή τα κάνει ένα ιδανικό συνοδευτικό για ένα ή και περισσότερα κυρίως γεύματα μέσα στην ημέρα. Επίσης, μπορούν να αποτελέσουν ένα γευστικό και χορταστικό κολατσιό σε συνδυασμό με άλλα υλικά, αφού είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που βοηθούν τον οργανισμό να έρθει γρήγορα σε κατάσταση κορεσμού. Αυτό σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή συνοδευτικών τροφών σε κάθε γεύμα, μπορεί να οδηγήσει είτε σε απώλεια σωματικού βάρους είτε στη διατήρησή του στα φυσιολογικά επίπεδα.


Παξιμάδια κριθαρένια με ελαιόλαδο - Το Μάννα
Είναι πλασμένα με ελαιόλαδο (7%) και γι’ αυτό έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα). Στη συσκευασία, θα βρείτε μικρά παξιμαδάκια σε μέγεθος μπουκίτσας, τα οποία χαρακτηρίζονται από αφράτη και τραγανή υφή. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και είναι φτιαγμένα για να αποτελέσουν ένα υγιεινό και ιδιαίτερα θρεπτικό σνακ που χαρίζει γεύση κάθε στιγμή! Η πληρότητα της γεύσης τους, λόγω του ελαιόλαδου που περιέχουν, τα καθιστά ιδανικά για να καταναλωθούν από μόνα τους μέσα στην ημέρα ή να συνοδεύσουν άλλες γεύσεις.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το



Παξιμάδια με Κριθάρι Ολικής Άλεσης - Κρητών Άρτος
Γευστικά και τραγανά παξιμαδάκια, ολικής άλεσης. Υγιεινό σνακ με λίγες θερμίδες που μπορείτε να απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας.


Παξαμάς Ζέας - Καραμολέγκος
Διπλοφουρνιστός, αφράτος και τραγανός, ο Παξαμάς Ζέας φέρνει αυτούσια την παράδοση στο τραπέζι σας. Με αλεύρι Ζέας 100% ολικής άλεσης, από το αγρόκτημα Αντωνόπουλου. Τα άλευρα ζέας αλέθονται σε πετρόμυλο με αποτέλεσμα να διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά ακέραια. Ένα μοναδικό παξιμάδι υψηλής διατροφικής αξίας και αυθεντικής γεύσης.
Παξιμάδια πλούσια σε πρωτεΐνες, σε εδώδιμες ίνες και χαμηλά σε περιεκτικότητα σακχάρων.

Πολύσπορα παξιμάδια με χαρακτήρα μεσογειακό. Χάρη στο στρογγυλό , πρακτικό τους σχήμα μπορείτε να δημιουργήσετε νόστιμα ντακάκια για εσάς και τους φίλους σας ή μπορείτε να τα απολαμβάνετε μαζί με τη σαλάτα σας στο σπίτι ή στο γραφείο σας ως ένα ελαφρύ γρήγορο μικρογεύμα. Τα παξιμάδια Μεσόγειος γεύση σας προσφέρουν όχι μόνο ισορροπημένη διατροφική αξία αλλά και ασυναγώνιστη γεύση.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το


Παξιμάδι Κρίθινο με Ελληνικά Όσπρια - Τσατσάκης
Παξιμάδι σε σχήμα μικρού ντάκου με παραδοσιακό προζύμι και κριθάρι ολικής άλεσης, με ελληνικά ρεβύθια και φακή, χωρίς προσθήκη αλατιού.

Βιολογικό χειροποίητο παξιμαδάκι με αμύγδαλο, χυμό πορτοκαλιού και χαρούπι.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το


Κριθαροκουλούρες

Κριθαροκουλούρα - Το Μάννα

Ένα προϊόν Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης. Μια μερίδα έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί. Είναι χαμηλό σε λιπαρά και πλούσιο σε φυτικές ίνες. Το σχήμα του είναι ιδανικό για να γίνει η βάση που θα γαρνίρετε με οποιαδήποτε υλικό της αρεσκείας σας. Έτσι, το μόνο που μένει για να φτιάξετε ένα γρήγορο και απόλυτα ισορροπημένο γεύμα είναι να διαλέξετε τα κατάλληλα υλικά!

Κριθαροκουλούρα mini - Το Μάννα
Ένα προϊόν χαμηλό σε λιπαρά, αλλά ιδιαίτερα χορταστικό και εύπεπτο λόγω του υψηλού ποσοστού φυτικών ινών που περιέχει. Μια μερίδα προϊόντος έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί. Η μίνι κριθαροκουλούρα έχει μικρό μέγεθος και ενδείκνυται για όσους επιθυμούν να καταναλώνουν μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Το σχήμα του είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να αποτελέσει την ιδανική βάση για να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να γαρνίρετε με οποιαδήποτε υλικό επιθυμείτε. Απλώς επιλέξτε τα κατάλληλα υλικά και δημιουργήστε ένα γρήγορο και απόλυτα ισορροπημένο διατροφικό γεύμα για κάθε στιγμή της ημέρας!
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το


Κριθαροκουλούρες - Κρητών Άρτος
Το κλασσικότερο Κρητικό παξιμάδι, για την παρασκευή του γνήσιου Κρητικού Ντάκου! Η Κρητών Αρτος είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής παραδοσιακών Κρητικών προιόντων αρτοποιείας και Snack υψηλής ποιότητας, με βάση την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή. Χρησιμοποιεί μόνο 100% φυσικές πρώτες ύλες, άλευρα ολικής άλεσης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το


 
Κουλουρίτσες με λιναρόσπορους - Κρητών Άρτος
Απολαύστε τις μοναδικές κουλουρίτσες λιναρόσπορου όλες τις ώρες της ημέρας σαν σνακ ή συνοδευτικά με το καθημερινό σας φαγητό !Η Κρητών Αρτος είναι μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής παραδοσιακών Κρητικών προιόντων αρτοποιείας και Snack υψηλής ποιότητας, με βάση την Κρητική Μεσογειακή Διατροφή. Χρησιμοποιεί μόνο 100% φυσικές πρώτες ύλες, άλευρα ολικής άλεσης και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Κρήτης.

Παξιμάδι Χαρουπιού από Πετρόμυλο - Το Μάννα
Κρητικά παξιμάδια Το Μάννα. Γνήσια κι αληθινά. Όσο γνήσια κι αληθινή είναι η παράδοση που κρατάμε ζωντανή στην οικογενειακή μας αρτοποιία, εδώ και 66 χρόνια δουλεύοντας με τα πιο αγνά υλικά της κρητικής γης. Όταν η παράδοση των Κυθήρων συναντά την Κρητική τότε έχουμε το πιο νόστιμο παξιμάδι λαδιού. Με αλεύρι σιταρένιο, αλεσμένο σε πετρόμυλο και με 14% ελαιόλαδο, συνοδεύει υπέροχα όλων των ειδών τα τυριά και κάθε άλλο γεύμα.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το


Παξιμάδια με χαρούπι από Πετρόμυλο χωρίς πρόσθετο αλάτι - Το Μάννα
Τα παξιμάδια μας με χαρούπι και ελαιόλαδο αποτελούν ένα προϊόν ιδιαίτερης θρεπτικής αξίας. Η παρουσία αλεσμένου 100 % φυσικού κρητικού χαρουπιού και ο συνδυασμός του με εξαιρετικής ποιότητας άλευρα και κρητικό ελαιόλαδο παρέχουν πληθώρα ευεργετικών συστατικών. Κύριο συστατικό τους είναι οι σύνθετοι υδατάνθρακες, διατηρώντας τα απλά σάκχαρα σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Παρέχουν ενέργεια για μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στην ημέρα. Η παρουσία του άλευρου από χαρούπι παρέχει ένα προϊόν χαμηλού δείκτη κατάλληλο για διαβητικούς. Παράλληλα πρόκειται για ένα προϊόν με ικανοποιητικά για τρόφιμο φυτικής προέλευσης ποσά πρωτεΐνης και υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, βιταμίνες συμπλέγματος Β και ιχνοστοιχεία, τόσο λόγω του χαρουπιού όσο και των λοιπών αλεύρων ολικής και μη που περιέχει. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το χαρουπάλευρο αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, με καλό βαθμό απορρόφησης αυτού. Πολύ σημαντική είναι η παρουσία εδώδιμων ινών χαρουπιού αλλά και αλεύρων σιταριού ολικής στα παξιμάδια με χαρούπι και ελαιόλαδο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των φυτικών ινών που περιέχονται στο αλεύρι από χαρούπι ανήκει στην κατηγορία των αδιάλυτων φυτικών ινών, οι οποίες συμβάλουν στην ομαλή γαστρεντερική λειτουργία και υγεία. Παράλληλα μελέτες έχουν γίνει για την επίδραση των ινών του χαρουπιού στην ολική και την LDL «κακή» χοληστερόλη, από όπου φαίνεται ότι έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στο λιπιδιαιμικό προφίλ μειώνοντας τόσο της LDL χοληστερόλη όσο και τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων. Το πάντρεμά με αυθεντικό κρητικό ελαιόλαδο έρχεται να προσδώσει στα παξιμάδια με χαρούπι και ελαιόλαδο καλής ποιότητας μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, συμβάλλοντας στον έλεγχο των λιπιδίων του
αίματος. Να σημειωθεί ότι τα παξιμάδια με χαρούπι και ελαιόλαδο αποτελούν τρόφιμα που μπορούν να συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους, προσφέροντας υψηλού βαθμού κορεσμό και καλύπτοντας τη γλυκιάς γεύση με ένα πολύ υγιεινό τρόπο.
Ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και νόστιμο προϊόν, με ελαιόλαδο (14%) και υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα). Μια μερίδα έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί. Το αλεύρι με το οποίο παρασκευάζεται προέρχεται από σιτάρι αλεσμένο σε πετρόμυλο. Το εκλεκτό ελαιόλαδο χαρίζει μια πλήρη γεύση που ταιριάζει τέλεια σε κάθε σαλάτα. Είναι ιδανική πρόταση για σνακ, ενώ μπορεί να αναδείξει κάθε γεύμα της ημέρας ως συνοδευτικό.
Ένα ιδιαίτερα θρεπτικό και νόστιμο προϊόν, με ελαιόλαδο (14%) και υψηλή περιεκτικότητα σε ωφέλιμα λιπαρά οξέα (μονοακόρεστα). Μια μερίδα έχει αναλογικά τη μισή ποσότητα αλατιού από μια μερίδα ψωμί. Το αλεύρι με το οποίο παρασκευάζεται προέρχεται από σιτάρι αλεσμένο σε πετρόμυλο. Το εκλεκτό ελαιόλαδο χαρίζει μια πλήρη γεύση που ταιριάζει τέλεια σε κάθε σαλάτα. Είναι ιδανική πρόταση για σνακ, ενώ μπορεί να αναδείξει κάθε γεύμα της ημέρας ως συνοδευτικό.

Σιταρένια λαδοπαξίμαδα - Το Μάννα

Τα σιταρένια λαδοπαξίμαδα προσδίδουν μια νέα γευστική και διατροφική οπτική. Ζυμώνονται με μόλις τρία απλά υλικά (αλεύρι, νερό και κρητικό ελαιόλαδο) και είναι
διπλοφουρνιστά. Με μεστή και πλούσια γεύση σιταριού ξεχωρίζουν για την μοναδική τους υφή. Το πάντρεμά τους με το κρητικό ελαιόλαδο και ο ιδιαίτερος και μοναδικός τρόπος παρασκευής τους τα κάνει ακόμη πιο αφράτα και τραγανά και τα καθιστά ένα πολύ εύκολο, γευστικό και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες. Από διατροφικής όψεως η προσθήκη κρητικού ελαιολάδου προσδίδει στα σιταρένια λαδοπαξίμαδα τα ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά που τόσο χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός. Το μονοακόρεστα αποτελούν πολύ καλής ποιότητας λιπαρά, καθώς όχι μόνο δεν προκαλούν και δεν σχετίζονται με προβλήματα υγείας όπως τα 
κορεσμένα λιπαρά, αλλά με βάση τη βιβλιογραφία συμβάλουν στην προάσπιση και προαγωγή της υγείας και στην πρόληψη από την εμφάνιση προβλημάτων και χρόνιων νοσημάτων φθοράς, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης κ.α. Τα τελευταία χρόνια οι διατροφικές συστάσεις τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά συγκλίνουν ολοένα και περισσότερο προς την αύξηση της πρόσληψης μονοακόρεστων λιπαρών στη διατροφή μας. Βρίσκονται κυρίως σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης, με κυριότερη πηγή το ελαιόλαδο και τα τρόφιμα που το περιέχουν. Παράλληλα, τα σιταρένια λαδοπαξίμαδα είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες
αργής διάσπασης και δεν προκαλούν απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο αίματος. Κατά αυτόν τον τρόπο παρέχουν ενέργεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Εμπεριέχουν ποσά πρωτεΐνης, η οποία είναι απαραίτητη καθώς εμπλέκεται σε ποικίλες διεργασίες στο ανθρώπινο σώμα. Αποτελεί εκτός των άλλων δομικό συστατικό των μυών και υπό μορφή των αντισωμάτων συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ακόμη τα σιταρένια λαδοπαξίμαδα προσφέρουν εδώδιμες φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, που κυρίως περιέχει το σιταρένιο λαδοπαξίμαδο, σχετίζονται με τη καλύτερη υγεία του πεπτικού μας συστήματος. Η ικανότητά τους να αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων προωθώντας την κίνησή τους στο πεπτικό σύστημα συμβάλλει στην πρόληψη και αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η δυσκοιλιότητα, καθώς και στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης παθήσεων του παχέος εντέρου. Ακόμη, τόσο οι διαλυτές, όσο και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να προκαλούν υψηλότερο αίσθημα κορεσμού, διευκολύνοντας τον έλεγχο πρόσληψης τροφής και τη διατήρηση φυσιολογικού σωματικού βάρους.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το



Λαδοπαξίμαδα ολικής άλεσης από πετρόμυλο - Το Μάννα
Τα αφράτα και τραγανά λαδοπαξίμαδα ολικής άλεσης από πετρόμυλο προσφέρουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών, χάρη στα μοναδικά τους υλικά, όπως τα άλευρα σιταριού και σίκαλης ολικής αλέσεως και το κρητικό ελαιόλαδο. Εμπεριέχουν σύνθετους υδατάνθρακες που συνεισφέρουν σημαντικά στην παροχή ενέργειας για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα, ενώ παράλληλα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη και είναι κατάλληλα για διαβητικούς. Παράλληλα μας δίνουν πρωτεΐνη, η οποία είναι σημαντική για ποικίλες λειτουργίες στο ανθρώπινο σώμα και πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία (λόγω της σίκαλης αλλά και του σιταριού), όπως ο φώσφορος, το μαγνήσιο, το μαγγάνιο. Λόγω της χρήσης αλεύρων σίκαλης και σιταριού ολικής άλεσης εμπεριέχουν βιταμίνες συμπλέγματος Β, όπως Β1, Β6, φυλλικό οξύ. Οι εν λόγω βιταμίνες συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του νευρομυικού μας συστήματος και του μεταβολισμού. Τα λαδοπαξίμαδα ολικής άλεσης ξεχωρίζουν για την υψηλή περιεκτικότητα τους σε φυτικές ίνες. Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις οι υγιείς ενήλικες θα πρέπει να προσλαμβάνουν 25 γραμμάρια την ημέρα για τις γυναίκες και 38 γραμμάρια την ημέρα για τους άντρες, εκ των οποίων οι μισές τουλάχιστον θα πρέπει να προέρχονται από τρόφιμα ολικής άλεσης. Οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή υγεία του γαστρεντερικού συστήματος, την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, τον καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο, ενώ η συστηματική πρόσληψη τους σχετίζεται και με μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας και υψηλού σωματικού βάρους.
Η παρουσία του ελαιολάδου και ο συνδυασμός του με τα υψηλής διατροφικής αξίας άλευρα του λαδοπαξίμαδου ολικής άλεσης παρέχει στο προϊόν τα ωφέλιμα μονοακόρεστα
λιπαρά οξέα, τα οποία σχετίζονται σήμερα με προστασία του καρδιαγγειακού συστήματος, καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης και των λιπιδίων αίματος και παρέχουν μια σημαντική ασπίδα προστασίας έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις είναι απαραίτητο να αυξήσουμε την πρόσληψη μονοακόρεστων λιπαρών οξέων στην καθημερινή μας διατροφή, από πηγές όπως το ελαιόλαδο και προϊόντα που το περιέχουν.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το



Κριθαρένια λαδοπαξίμαδα - Το Μάννα
Το κριθαρένιο λαδοπαξίμαδο αποτελεί ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας αλλά και μοναδικής υφής και γεύσης. Τα υψηλής ποιότητας άλευρα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του έχουν συνδυαστεί με το ευεργετικό κρητικό ελαιόλαδο, παρέχοντας πλήθος ωφέλιμων και απαραίτητων θρεπτικών συστατικών. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ενέργειας για την καθημερινή μας διατροφή, χάρη στους σύνθετους υδατάνθρακες αργής αποδέσμευσης που περιέχει, βοηθώντας να διατηρούμε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου μας και να έχουμε ενέργεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Είναι χαμηλό σε απλά σάκχαρα, γεγονός που το καθιστά ιδιαιτέρως σημαντικό για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ. Ακόμη περιέχει πρωτεΐνη, η οποία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη και διατήρηση του μυϊκού μας συστήματος και όχι μόνο. Εμπεριέχει βιταμίνες συμπλέγματος Β, με κυριότερες το φυλικό οξύ και τη βιταμίνη Β6, τα οποία, συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του νευρικού συστήματος. Αποτελεί μια εξαιρετική πηγή εδώδιμων ινών, οι οποίες εχουν συσχετιστεί με την ομαλή λειτουργία και προστασία του πεπτικού συστήματος, την πρόληψη από διάφορες σοβαρές ασθένειες του παχέως εντέρου, την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, την καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία και τον καλύτερο έλεγχο της χοληστερόλης. Το κριθάρι εμπεριέχει και μια ειδική κατηγορία εδώδιμων ινών τις β-γλυκάνες, που έχουν συσχετισθεί με ευρύ φάσμα ωφέλιμων δράσεων για τον οργανισμό, με έμφαση στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τη βελτίωση του λιπιδαιμικού μας προφίλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κριθάρι περιέχονται και πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο, ο φώσφορος, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και το σελήνιο. Ίσως όμως το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του κριθαρένιου λαδοπαξίμαδου είναι το πάντρεμα των μοναδικών αλεύρων του με το αυθεντικό κρητικό ελαιόλαδο. Το γεγονός αυτό του προσφέρει τα καλά και ωφέλιμα μονοακόρεστα λιπαρά. Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου σχετίζονται με προστασία από καρδιαγγειακά
νοσήματα και μας βοηθούν να ρυθμίζουμε καλύτερα τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
Τα καλύτερα Παξιμάδια για μια ισορροπημένη διατροφή
Απόκτησε το


Απολαυστικές τραγανές μπουκιές με ελαιόλαδο, υλικά υψηλής ποιότητας και ξεχωριστές γεύσεις. Σε πρακτική συσκευασία που ανοίγει και κλείνει για να διατηρεί το προϊόν φρέσκο, για να μπορούμε να το έχουμε μαζί μας παντού. Φτιαγμένα με αγάπη και την εγγύηση ποιότητας από την οικογένεια Τσατσαρωνάκη, δίνουν έξτρα γεύση στην κάθε μας στιγμή!


Που μπορώ να βρω τα παξιμάδια που αναφέρονται στο άρθρο

Τα παξιμάδια που αναφέρονται στο άρθρο μπορούμε να τα βρούμε σε τοπικό σουπερμάρκετ ή στο online σουπερμάρκετ e-Fresh.

Η προσωπική μας εμπειρία και γνώμη για το online σουπερμάκετ e-Fresh.
Ψωνίζουμε συχνά από το online σουπερμάρκετ e-Fresh και θα θέλαμε να σας αναφέρουμε την προσωπική μας εμπειρία. Επιλέξαμε το e-Fresh για την πληθώρα προϊόντων που υπάρχουν διαθέσιμα σε κάθε κατηγορία. Οι τιμές και οι συχνές προσφορές τους είναι πολύ καλές. Επίσης, το επιλέξαμε γιατί τις ημέρες που λόγων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να επισκεφτούμε το σουπερμάρκετ μας διευκολύνει πάρα πολύ να κάνουμε online την παραγγελία των προϊόντων που θέλουμε.
Τα προϊόντα έρχονται άψογα συσκευασμένα και σε πολύ καλή κατάσταση. Το online σουπερμάρκετ e-Fresh ξεχωρίζει για την άψογη εξυπηρέτηση και για την αποστολή και παράδοση των προϊόντων. Το σουπερμάρκετ e-fresh εξυπηρετεί σε Αθήνα και σε πόλεις της επαρχίας.
Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα για τις online αγορές σας και μπορείτε να το επισκεφτείτε με ένα κλικ εδώ.


Λίγα λόγια για το e-Fresh
Στο e-Fresh οι πελάτες θα βρουν πάνω από 10.000 ετοιμοπαράδοτα προϊόντα σε επώνυμα brands αλλά και τοπικούς παραγωγούς, τα οποία μπορούν να παραλάβουν στο χώρο τους μέσα σε λίγες ώρες. Φρέσκα φρούτα, λαχανικά, κρέατα και γαλακτοκομικά, βρεφικά είδη και απορρυπαντικά, είδη προσωπικής φροντίδας, pet food, ακόμη και μικρές ηλεκτρικές συσκευές είναι διαθέσιμες για να καλύψουν ό,τι χρειάζεται ένα νοικοκυριό σε καθημερινή βάση. Οι αγορές γίνονται ηλεκτρονικά, εύκολα και γρήγορα, με δυνατότητα πληρωμής με κάρτα ή με μετρητά κατά την παράδοση σε ένα από τα πιο φιλικά και εύχρηστα sites. Το site του e-Fresh ξεχωρίζει για την ευκολία και το πλούσιο περιεχόμενο, δίνοντας την δυνατότητα στους καταναλωτές να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το προϊόν που τους ενδιαφέρει, να αξιολογήσουν τα προϊόντα ή να αγοράσουν απευθείας τα υλικά μιας συνταγής.

Το e-Fresh εξυπηρετεί παραγγελίες από μόλις 25 ευρώ και διαθέτει πρόγραμμα επιβράβευσης πελατών με τα πιο ανταγωνιστικά προνόμια της αγοράς, επιστρέφοντας 7 ευρώ ανά 200 πόντους που συγκεντρώνουν οι πελάτες από την αγορά προϊόντων.

Στο e-Fresh θα βρείτε πραγματικά φρέσκα προϊόντα που μεταφέρονται σε ειδικά φορτηγά με χώρους ψυγείου και κατάψυξης. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται η ψυκτική αλυσίδα και ο πελάτης παραλαμβάνει ολόφρεσκα προϊόντα στην πόρτα του.
Οι αποθηκευτικοί χώροι της εταιρείας αξιοποιούν αυτοματοποιημένες λύσεις ρομποτικής τεχνολογίας, δίνοντας την δυνατότητα στον καταναλωτή να παραλάβει μια παραγγελία ακόμα και σε 2 ώρες από την υποβολή της.
Το κόστος μεταφορικών, ανάλογα με την αξία της παραγγελίας είναι είτε το φθηνότερο της αγοράς είτε εντελώς δωρεάν.
Οι πληρωμές γίνονται με μετρητά, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες ή PayPal για πλήρη ευελιξία.
Στο e-fresh υπάρχουν εκατοντάδες συνταγές των οποίων τα υλικά είναι έτοιμα για να μπουν στο καρότσι του πελάτη. Έτσι ο προγραμματισμός του εβδομαδιαίου μενού σας γίνεται σαφώς πιο εύκολος.
Εκτός από τα χιλιάδες επώνυμα προϊόντα, στο e-Fresh θα βρείτε προϊόντα βιολογικά ή μικρών παραγωγών, προσφέροντας σας μια ευρεία γκάμα γεύσεων και επιλογών.



Η Συνταγή για Νηστίσιμα Παξιμάδια

Δοκιμάστε και την δική μας σπιτική συνταγή για νηστίσιμα παξιμάδια με πορτοκάλι, κακάο και κανέλα.
Διαβάστε την συνταγή μας εδώ

Το Βίντεο της Συνταγής μας
Νηστίσιμα Παξιμάδια με πορτοκάλι, κακάο και κανέλα

Μη ξεχάσετε να γραφτείτε ΔΩΡΕΑΝ στο Κανάλι μας στο Youtube εδώ.
Κάντε κλικ στο Εγγραφή/Subscribe , ενεργοποιήστε με ένα κλικ το καμπανάκι των ενημερώσεων
για να ενημερώνεστε για τα νέα μας βίντεο και Like αν σας άρεσε η συνταγή μας.
Σας Ευχαριστούμε για τη στήριξη σας!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια