Το Διατροφικό μας Πρόγραμμα με Αγγούρι των 7 ημερών

Το Διατροφικό μας Πρόγραμμα με Αγγούρι των 7 ημερών

Το αγγούρι είναι ένα απο τα αγαπημένα λαχανικά που λατρεύουμε να καταναλώνουμε κυρίως την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Πλούσιο σε νερό περιέχει 95% περίπου νερό και 5% διαιτητικές ίνες το καθιστά το ιδανικό λαχανικό για αποτοξίνωση και απώλεια βάρους.
Τα διατροφικά του οφέλη είναι πολλά καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α χρησιμεύει ως αντιοξειδωτικό που προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες μειώνοντας τον κίνδυνο διαφόρων μορφών καρκίνων και νόσων που οφείλονται σε κατεστραμμένα κύτταρα.

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην κανονική ανάπτυξη των οστών, την ανάπτυξη των λευκών αιμοσφαιρίων, στην κανονική λειτουργία των κυττάρων του αίματος και είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον αμφιβληστροειδή και στην καλή όραση.
Περιέχει βιταμίνη Κ η οποία είναι υπεύθυνη για ορισμένες πρωτεϊνες που χρειάζεται το ήπαρ για την πήξη του αίματος και παίζει σημαντικό ρόλο στην καλή κατάσταση των οστών και των ιστών του σώματος.
Επίσης είναι πλούσιο σε Κάλιο σημαντικό στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στην ανάπτυξη του μυϊκού ιστού. Τέλος περιέχει ωφέλιμα άλατα όπως ασβέστιο, φώσφορο και μαγνήσιο.

Η δίαιτα με αγγούρι είναι ιδανική για απώλεια βάρους και μπορούμε να το συνδυάσουμε τέλεια με το Sassy Watterτο δραστικό κοκτέιλ για επίπεδη κοιλιά όπου το κύριο του συστατικό είναι το αγγούρι.

Διάρκεια: 7 ημέρες
Απώλεια: μέχρι 5 κιλά



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ



1η Ημέρα έως 2η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:

Αγγούρια σκέτα ή σαλάτα χωρίς αλάτι (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)
Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών/Γιαούρτι Κεφίρ μέχρι 1 κιλό ή Τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών μέχρι 1 κιλό
1 λίτρο αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)



3η Ημέρα έως 7η Ημέρα

Πρωινό
Επιλογές:
– 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 1 φέτα τυρί χαμηλών λιπαρών, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 2 φρυγανιές ολικής αλέσεως με 1 κουταλάκι μέλι ή μαρμελάδα, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 1 κουταλάκι μέλι και λίγη κανέλα, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με 5 φράουλες ή 5 κεράσια και λίγη κανέλα, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 200 γραμμ. γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με λίγη κανέλα, 2 παξιμαδάκια ολικής αλέσεως, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών με νιφάδες βρώμης ή μούσλι ή δημητριακά ολικής αλέσεως, 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)

Δεκατιανό
1 Αγγούρι σκέτο ή σε σαλάτα χωρίς αλάτι
200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
1 φρούτο

Μεσημεριανό
Επιλογές:
– 150 γραμμ. κοτόπουλο ψητό (χωρίς πέτσα), 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, Σαλάτα αγγούρι (χωρίς αλάτι), 200 mlαποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 150 γραμμ. άπαχο κρέας ψητό, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, Σαλάτα αγγούρι (χωρίς αλάτι), 200 mlαποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 150 γραμμ. ψάρι ψητό , 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, Σαλάτα αγγούρι (χωρίς αλάτι), 200 ml ι αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 1 αυγό βραστό, 1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, Σαλάτα αγγούρι (χωρίς αλάτι), 200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 1 μεγάλη πατάτα ψητή, 1 κουταλιά τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών, Σαλάτα αγγούρι (χωρίς αλάτι), 200 mlαποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)
– 1 μεγάλη αραβική πίτα, 1 κουταλιά τυρί κότατζ χαμηλών λιπαρών, 1 φέτα γαλοπούλα, 2 φύλλα μαρούλι, 200 mlαποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)

Απογευματινό
Αγγούρια (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)
1 φρούτο
200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)

Βραδινό
Αγγούρι σαλάτα χωρίς αλάτι (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)
200 ml αποτοξινωτικό νερό με αγγούρι (Sassy water)





ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

– Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
– Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό.
– Λαχανικά-Φρούτα: Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο λαχανικό και φρούτο θέλουμε αλλά μπορούμε να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά αρνητικών θερμίδων (δείτε τη λίστα με τις τροφές αρνητικών θερμίδωνεδώ).
– Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ) και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
– Δεν παραλείπουμε γεύματα. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
– Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
– Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη δίαιτα με μεσαίας έως έντονης σωματικής δραστηριότητα (περπάτημα, τρέξιμο, αεροβική άσκηση, δουλειές στο σπίτι κ.ο.κ.) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. Η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι το πρωί ή πριν από κάθε γεύμα.
– Μυστικά και Ροφήματα που θα μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα

Επιτρέπεται
– Ροφήματα βοτάνων
– Καφές
– Κακάο
– Φυσικό Γλυκαντικό (Στέβια)
– Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι

Δεν επιτρέπεται
– Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
– Τεχνητά γλυκαντικά
– Λευκή Ζάχαρη
– Αλκοόλ





Copyright @enter2life.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια