Η Δίαιτα της Λεμονάδας - The Master Cleanser

Η Δίαιτα της Λεμονάδας - The Master Cleanser

Η Δίαιτα της λεμονάδας ή αλλιώς "The Master Cleanse" έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε Αυστραλία, Ευρώπη, Αμερική και Ασία, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν βιώσει τα καταπληκτικά οφέλη της για την υγεία και σημείωσαν σημαντική απώλεια βάρους. Είναι ένα εντελώς φυσικό πρόγραμμα αποτοξίνωσης, σχεδιασμένο να βοηθά στον περιορισμό δημιουργίας τοξινών στο σώμα και στην φυσική καύση του λίπους. Διασημότητες όπως η Tania Zaetta και η Angelina Jolie χρησιμοποίησαν την δίαιτα αποτοξίνωσης με λεμόνι για να αποκτήσουν γρήγορα λεπτή σιλουέτα για ταινίες και τελετές απονομών. Επίσης, η Beyoncé έχει δηλώσει στο Oprah Show ότι με την δίαιτα της λεμονάδας έχασε 10 κιλά σε 10 μέρες για τις ανάγκες του ρόλου της στην ταινία Dreamgirls. Δεν είναι μόνο μια δίαιτα για να χάσουμε τα περιττά κιλά είναι μια θεραπεία συνολικής σωματικής κάθαρσης. Η δίαιτα βοηθάει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, των νεφρών, των αιμοφόρων αγγείων και του νευρικού συστήματος, στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην απώλεια βάρους, διατηρεί τους μυς και τις αρθρώσεις σε καλή κατάσταση και βελτιώνει την ποιότητα της επιδερμίδας και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.
Για την σωστή λειτουργία του εντέρου κατά τη διάρκεια της δίαιτας προαιρετικά μπορούμε να καταναλώνουμε κάθε πρωί και βράδυ με άδειο στομάχι 1 ποτήρι νερό με θαλασσινό αλάτι ή τσάι με βότανα που βοηθούν στη δυσκοιλιότητα. Το θαλασσινό αλάτι βοηθάει στην αποβολή τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στο σώμα. Το σώμα μας δεν θα αφομοιώσει το αλμυρό νερό που θα πιούμε. Το μείγμα έχει περίπου το ίδιο ειδικό βάρος με το αίμα, γι'αυτό το λόγο το νερό δεν θα απορροφηθεί από τα νεφρά και το αλάτι δεν θα ληφθεί από το αίμα. Το διάλυμα θαλασσινού νερού θα κινηθεί μέσω του σώματος μας χωρίς διακοπή και θα πάρει μαζί του και τις τοξίνες. Αποφεύγουμε την κατανάλωση νερού ή οτιδήποτε άλλο για τουλάχιστον 30 με 40 λεπτά πριν και μετά το θαλασσινό διάλυμα.
Διάρκεια: 10 ημέρες
Απώλεια: μέχρι 10 κιλά



1η Φάση: Είσοδος στη Δίαιτα - Αποτοξίνωση
Η πρώτη φάση διαρκεί 3 μέρες είναι προαιρετική και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:
Φρούτα και Λαχανικά (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)

2η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:
Σούπες λαχανικών (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)
Φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)

3η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:
2 λίτρα Φρέσκο χυμό πορτοκάλι



2η Φάση: Η Δίαιτα της λεμονάδας - Απώλεια βάρους
Στη δεύτερη φάση της δίαιτας παραμένουμε όσο θέλουμε μέχρι να χάσουμε τα περιττά κιλά.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η έως 10η ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε μέχρι 1.000 θερμίδες:
Φυσικούς Χυμούς λαχανικών ή φρούτων
Σούπες λαχανικών
Ροφήματα βοτάνων
Τουλάχιστον 2 λίτρα λεμονάδα Master Cleanser

3η Φάση: Συντήρηση
Η τρίτη φάση διαρκεί 3 μέρες και προετοιμάζει τον οργανισμό σας στην κατανάλωση στερεών τροφών. Με την ολοκλήρωση της δίαιτας ακολουθήστε το παρακάτω πρόγραμμα των 3 ημερών.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:
2 λίτρα Φρέσκο χυμό πορτοκάλι

2η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:
Φρούτα και Λαχανικά (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)

3η Ημέρα
Κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε:
Σούπα λαχανικών (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)
Φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών (χωρίς περιορισμό στην ποσότητα)



ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

- Νερό - Ροφήματα: Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα, σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας. Μετά το ξύπνημα συνιστάται να καταναλώνουμε χλιαρό νερό με λεμόνι.
- Τροφές: Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό. Τα γραμμάρια ισοδυναμούν σε μαγειρεμένη τροφή. Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους. Δεν παραλείπουμε γεύματα. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
- Λαχανικά: Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο λαχανικό θέλουμε αλλά μπορούμε να προτιμήσουμε λαχανικά αρνητικών θερμίδων και λαχανικά πλούσια σε νερό.
- Φρούτα: Μπορούμε να να επιλέξουμε όποιο φρούτο θέλουμε αλλά μπορούμε να προτιμήσουμε φρούτα αρνητικών θερμίδων και φρούτα πλούσια σε νερό.
- Ζύγισμα: Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
- Άσκηση: Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη διατροφή με μεσαίας έως έντονης έντασης άσκηση από 30 λεπτά έως 60 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα.
- Μπάνιο με άλατα: Στο τέλος της ημέρας κάνουμε ένα μπάνιο με άλατα epsom ή με φυσικό θαλασσινό αλάτι για αποτοξίνωση και χαλάρωση.




Επιτρέπεται

Ροφήματα
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Κακάο

Λιπαρά

- Ελαιόλαδο: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα
- Φυτικά έλαια: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα
- Έλαια ξηρών καρπών: μέχρι 1 κουταλιά την ημέρα

Γλυκαντικά
- Στέβια

Καρυκεύματα και Αρτύματα
Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λεμόνι, μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη).

Δεν επιτρέπεται

Ροφήματα
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Αλκοόλ

Γλυκαντικά
- Τεχνητά γλυκαντικά
- Ζάχαρη



Οι Συνταγές της Δίαιτας

- Λεμονάδα Master Cleanse

Θαλασσινό Διάλυμα για δυσκοιλιότητα

Υλικά
1 λίτρο χλιαρό νερό
2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι
Xυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Μέσα στο χλιαρό νερό προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.







Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Ωωω!!! Φαινεται πάρα πολύ καλή και λέω να την δοκιμάσω γιατι έβαλα αρκετά κιλά τον χειμώνα! :oops: :-? :-x :cry:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΟΡΜΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [quote name="ΛΕΝΑ ΠΑΤΡΑ"]ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΟΡΜΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!! :-)[/quote]
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΣΙΡΟΠΙ ??? ΒΟΗΘΕΙΑΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. [quote name="ΛΙΤΣΑ"][quote name="ΛΕΝΑ ΠΑΤΡΑ"]ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΟΡΜΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ!!! :-)[/quote]
    ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΩ ΣΙΡΟΠΙ ??? ΒΟΗΘΕΙΑΑ...[/quote]
    ΛΙΤΣΑ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ! ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΠΙΝΩ ΑΥΤΟ ΡΟΦΗΜΑ!!! ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΝΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ? ΣΕ ΠΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ? ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΩ? ΒΟΗΘΕΙΑΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. απο που μπορω να αγορασω τον σιροπι σφενδαμου? εκτος απο βιολογικα καταστηματα μπορω να το αγορασω κ απο αλλα καταστηματα? ΒΟΗΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ??ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ??ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΑΥΡΙΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την ξεκινησα σήμερα,ελπίζω να καταφερω να την ολοκληρωσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γειά σας παιδιά! να σας πω την εμπειρία μου από αυτή τη δίαιτα... είναι απίστευτα εξαντλητική.. την ακολούθησα για 1 εβδομάδα αλλά πραγματικά δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω στις καθημερινές μου δραστηριότητες. έχασα 2-3 κιλάκια αλλά ήμουν πολύ αδύναμη. άποψή μου είναι ότι υπάρχουν πολύ καλύτερες δίαιτες (και με σχεδόν καθόλου μαγείρεμα) όπου και τρως και χάνεις. (ακολουθώ αυτή με το φαγόπυρο και η διαφορά στους πόντους είναι εμφανής). καλή συνέχεια στην προσπάθειά σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιστεύω ότι αν είναι να ακολουθήσει κάποιος αυτή την δίαιτα δεν θα πρέπει να έχει έντονη δραστηριότητα και να μην γυμνάζεται... Θέλει υπομονή και είναι ένας δύσκολος αλλά καλός τρόπος αποτοξίνωσης και απώλειας βάρους! Καλή επιτυχία σε όσους την ακολουθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλησπερα σε ολες και ολους ...θα σας ελεγα να μην την κανετε αυτη τη διαιτα,γιατι δεν υπαρχει λογος κανεις...σε αυτο το σαιτ που ειμαστε υπαρχουν τοσες διαιτες που ολες λιγο πολυ κανουν καλη δουλεια. εγω προσωπικα εχω κανει 2 διαιτες απο δω και μεσα σε 1 μηνα εχω χασει 7μιση κιλα.λιγα ειναι? δε νομιζω! Κοιταχτε καλα ολες τις διαιτες μεσα εδω και θα δειτε οτι ολο και καποια θα αρμοζει στο καθενα ή καθεμια.Βεβαια οποιος ή οποια θελει την κανει αλλα θα ειναι και λιγο δυσκολο εως εξαντλητικη αυτη η διαιτα. Απλα υπομονη θελει και θεληση αυτο ξερω εγω πλεον...αυτο εμαθα.Καλη συνεεια σε ολες και ολους και καλες γιορτες να εχουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ταλαιπώρια αυτή η διαιτα εχασα 5 κιλα απ' τις 16 του μηνα μεχρι σημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Deppi έχασες 5 κιλά σε 5 μέρες!!! Μπράβο!!! Είναι καλή για αποτοξίνωση τώρα μπορείς να συνεχίσεις με υγιεινή διατροφή όπως γράφει ή με κάποια άλλη δίαιτα όχι τόσο στερητική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΥΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΩ ΚΙ ΕΓΩ....
    ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΩ ΕΝΗΜΕΡΕΣ....
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. endiaferon kapia apo ts meres 8 tn 3ekiniso

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mporoume na antikatastisoume to siropi sfendamou me kati allo? zw stn tsexia kai dn mporw na to brw pouthena.
    poso aparaithto einai gia tn lemonada?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ο ΚΑΦΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ...ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΝΑ ΚΟΨΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. geia se olous! mipws mpori na mou pi kanis an epitrepe i patata stis soupes? genika epitrepode ola ta laxanika kai ola ta frouta? episis tin apoto3inotiki lemonada thn arxizoume apo thn prwti mera i apo to deutero stadio?
    euxaristw poli pedia kai kali sinexia ston agwna ton kilwn...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. episis, gia osous den vriskoun to siropi sfendamou einai poli eukolo na to vris se kapia supermarket apla mpori na to exi sta aglika pou legete maple syrup. elpizw na voi8isa!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να σας ρωτησω αμα δεν κανω την 1η φαση επιρεαζει κατι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψτε το Σχόλιο σας