Μπισκότα ολικής άλεσεως με νιφάδες βρώμης και ξηρούς καρπούς

Νόστιμα, υγιεινά και χορταστικά μπισκότα πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και θρεπτικά συστατικά.  Το μπισκότο ολικής άλεσης με νιφάδες βρώμης και ξηρούς καρπούς είναι η βάση της Δίαιτας του Μπισκότου.


Υλικά
3 αυγά ή 6 ασπράδια αυγών
1 κούπα καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές μέλι
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα λάδι
1/4 της κούπας πολτός μπανάνας (1 μπανάνα περίπου)
2 κούπες νιφάδες βρώμης
2 κούπες δημητριακά πρωινού ολικής άλεσης ή μούσλι
4 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
1 κούπα γάλα σε σκόνη
1 κούπα ξηροί καρποί
1/2 κούπα αποξηραμένα φρούτα της επιλογής μας
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη ή 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης, το αλεύρι, τα δημητριακά/μούσλι, το γάλα, τους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, την βανίλια, το αλάτι και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το μέλι.

Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για Μπισκότα Σοκολάτας: Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο και στο ένα μέρος της προσθέτουμε 3 κουταλιές κακάο και ανακατεύουμε. Αντί για κακάο μπορούμε να προσθέσουμε 100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια.
Σε ένα ταψί απλώνουμε χαρτί ψησίματος. Με ένα κουτάλι ή με το κουτάλι παγωτού παίρνουμε λίγο από το μείγμα και το τοποθετούμε στο χαρτί ψησίματος σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα. Για να μην κολλάει το μείγμα στο κουτάλι πριν πάρουμε λίγο από το μείγμα το βρέχουμε με λίγο νερό. Τα μπισκότα να έχουν διάμετρο 6 εκατοστών περίπου.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα ομοιόμορφο ρόδινο χρώμα.
Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Μερίδες: 40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το Σχόλιο σας