Η Δίαιτα Κάθε επόμενη μέρα της Krista Varaday

Η Δίαιτα Κάθε επόμενη μέρα της Krista Varaday

Η Krista Varaday, PhD, με διδακτορικό στην επιστήμη της διατροφή και καθηγήτρια διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Illinois και ο Bill Gottlieb, Chc, προπονητής υγείας είναι οι δημιουργοί της Δίαιτα "Κάθε επόμενη μέρα (The Every Other Day Diet)". Οι δημιουργοί της δίαιτας δηλώνουν ότι οι δίαιτες δεν λειτουργούν επειδή κανένας δεν μπορεί να αντέξει κάθε μέρα να είναι αποκομμένος από τις τροφές που αγαπάει. Υποστηρίζουν ότι δεν χρειάζεται να εγκαταλείπουμε τις αγαπημένες μας τροφές όταν κάνουμε δίαιτα.

Φάση 1: Απώλεια βάρους
Η λογική της δίαιτας είναι απλή. Ακολουθούμε έναν πρόγραμμα διατροφής το οποίο περιλαμβάνει την Ημέρα Διατροφής και την Ελεύθερη Μέρα.
Την Ημέρα Διατροφής καταναλώνουμε ότι θέλουμε μέχρι 500 θερμίδες και την επόμενη μέρα την "Ελεύθερη Μέρα" καταναλώνουμε ότι θέλουμε και όσο θέλουμε χωρίς περιορισμό στις θερμίδες. Επαναλαμβάνουμε τις ημέρες "Ημέρα Διατροφής" και την "Ελεύθερη Μέρα" μέχρι να χάσουμε τα περιττά κιλά.
Οι δημιουργοί της δίαιτας προτείνουν την ημέρα της διατροφής να μοιράσουμε τις 500 θερμίδες σε ένα γεύμα (μεσημεριανό ή βραδινό) των 400 θερμίδων και σε σνακ των 100 θερμίδων. Σύμφωνα με την έρευνα της δίαιτας αυτός είναι ο ιδανικός τρόπος για την απώλεια βάρους όμως αν δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτόν τον κανόνα μπορούμε να μοιράσουμε τις 500 θερμίδες σε μικρά γεύματα.
Την ημέρα της διατροφής δεν χρειάζεται να αποφύγουμε καμιά τροφή, όλες οι τροφές επιτρέπονται. Συνιστάται η αποφυγή των αναψυκτικών λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών (ασπαρτάμη, σουκραλόζη κ.α.).
Αν είμαστε λάτρεις του ποτού τότε η ημερήσια κατανάλωση για τις γυναίκες είναι μέχρι ένα ποτό και για τους άνδρες μέχρι δυο ποτά.
Παρόλο που η δίαιτα δεν αποκλείει καμιά ομάδα τροφίμων συνιστάται για καλύτερη υγεία και για να διατηρήσουμε το σωματικό μας βάρος να κάνουμε υγιεινές επιλογές τροφίμων.

Διάρκεια: 7 ημέρες
Απώλεια: μέχρι 2 κιλά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

1η Ημέρα - Ημέρα Διατροφής
500 θερμίδες

2η Ημέρα - Ελεύθερη Μέρα
Χωρίς περιορισμό σε θερμίδες

3η Ημέρα - Ημέρα Διατροφής
500 θερμίδες

4η Ημέρα - Ελεύθερη Μέρα
Χωρίς περιορισμό σε θερμίδες

5η Ημέρα - Ημέρα Διατροφής
500 θερμίδες

6η Ημέρα - Ελεύθερη Μέρα
Χωρίς περιορισμό σε θερμίδες

7η Ημέρα - Ημέρα Διατροφής
500 θερμίδες

Φάση 2: Συντήρηση
Για την συντήρηση των κιλών συνιστάται να ακολουθήσουμε ένα πρόγραμμα διατροφής παρόμοιο με το πρόγραμμα απώλειας βάρους με την διαφορά ότι την Ημέρα Διατροφής μπορούμε να καταναλώσουμε ότι θέλουμε μέχρι 1.000 θερμίδες και την Ελεύθερη Μέρα μπορούμε να καταναλώσουμε ότι θέλουμε χωρίς περιορισμό στις θερμίδες.



ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ
- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
- Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό.
- Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ) και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
- Δεν παραλείπουμε γεύματα. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
- Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
- Άσκηση: Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη διατροφή με μεσαίας έως έντονης έντασης άσκηση από 30 λεπτά έως 60 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα.

Επιτρέπεται

Ροφήματα
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Κακάο

Γλυκαντικά
- Ακατέργαστη ζάχαρη (καστανή, μαύρη): μέχρι 2 κουταλάκια την ημέρα
- Μέλι: μέχρι 2 κουταλάκια την ημέρα
- Στέβια

Καρυκεύματα και Αρτύματα
Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, θαλασσινό αλάτι, πιπέρι, ξύδι, λεμόνι, μουστάρδα (χωρίς ζάχαρη).

Αλκοόλ
Γυναίκες: μέχρι 1 μερίδα την ημέρα - Άντρες: μέχρι 2 μερίδες την ημέρα

1 μερίδα κρασί: 140 ml
1 μερίδα μπύρα: 340 ml
1 μερίδα άλλα απεσταγμένα αλκοολούχα ποτά ή λικέρ: 40 ml

Δεν επιτρέπεται
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Τεχνητά γλυκαντικά



Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια