Εντυπωσιακό χαλί από 600.000 ανθισμένα λουλούδια στο Βέλγιο

Εντυπωσιακό χαλί από 600.000 ανθισμένα λουλούδια στο Βέλγιο

Σε μια από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου στην Grand Place (η Μεγάλη Πλατεία) η οποία βρίσκεται στην Παλιά Πόλη των Βρυξελλών στο Βέλγιο στρώθηκε το πιο όμορφο χαλί στον κόσμο. Το χαλί λουλουδιών είναι μια παράδοση στις Βρυξέλλες η οποία ξεκίνησε το 1971 και συμβολίζει την φιλία μεταξύ του Βελγίου και της Ιαπωνίας. Η παράδοση συνεχίζεται μέχρι σήμερα και κάθε δυο χρόνια το χαλί κοσμεί την όμορφη πλατεία του Βελγίου. Φέτος γιορτάζουν τα 150 χρόνια φιλίας.

Το χαλί είναι ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό φτιαγμένο από 600.000 ανθισμένα λουλούδια γεμάτο από εικόνες της Μητέρας φύσης. Έχει 77 μέτρα μήκος και 24 μέτρα πλάτος και δημιουργήθηκε από την μη κερδοσκοπική οργάνωση "Tapis de Fleurs" με τη βοήθεια 120 εθελοντών εικονογράφων, γραφιστών και αρχιτεκτόνων.
Το χαλί διαρκεί μόνο για λίγες ημέρες καθώς τα λουλούδια ξεθωριάζουν και στο διάστημα αυτών των ημερών το χαλί συνοδεύεται από ένα μουσικό θέμα που έχει συνθεθεί αποκλειστικά γι'αυτό. Οι επισκέπτες κάθε βράδυ απολαμβάνουν συναυλίες και μουσικοχορευτικά θεάματα.

Απολαύστε τις φωτογραφίες από τον G. Batistini.

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια