Το καλύτερο όργανο γυμναστικής για τόνωση των μυών και καύση του λίπους

Το καλύτερο όργανο γυμναστικής για τόνωση των μυών και καύση του λίπους

Το καλύτερο όργανο γυμναστικής για τόνωση των μυών και καύση του λίπους είναι δωρεάν και το έχουμε όλοι στο σπίτι μας. Είναι τα αγαπημένα μας σκαλοπάτια που αν και φαίνονται ταπεινά κρύβουν το μυστικό για την τόνωση του σώματος μας και την καύση του λίπους!
Το μυστικό της σκάλας είναι ότι αυξάνει τη μυική μας δύναμη, την αντοχή μας, την ευελιξία του σώματος μας και μας βοηθάει στο γρήγορο κάψιμο θερμίδων και λίπους. Για ένα σώμα υγιές χωρίς περιττά κιλά η λύση πολλές φορές είναι μπροστά στα μάτια μας και δεν χρειάζεται να είμαστε μέλος σε κάποιο γυμναστήριο ή να έχουμε ακριβά όργανα γυμναστικής για να ασκηθούμε. Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος.
Πολλοί αθλητές προτιμούν την άσκηση με τα σκαλοπάτια από το τρέξιμο. Η άσκηση βοηθάει την τόνωση και την ενδυνάμωση των μυών, των μηρών, των γλουτών και των κοιλιακών.

Τι να προσέχουμε για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς
Αν έχουμε προβλήματα με το γόνατο μας αποφεύγουμε τις ασκήσεις στη σκάλα και ακολουθούμε μια ήπια γυμναστική με περπάτημα και ελαφρύ τρέξιμο.
Η δύναμη που δημιουργείται από το βάρος του σώματος μας μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στα γόνατα μας.
Για να αποφύγουμε τους τραυματισμούς:
Όταν κατεβαίνουμε τα σκαλοπάτια βάζουμε τη δύναμη στους γλουτούς και όχι στα γόνατα. Δεν προσγειωνόμαστε στις μύτες των ποδιών αλλά βάζουμε το βάρος μας στο πέλμα. Τα γόνατα μας να είναι σε ευθεία γραμμή με το δεύτερο δάχτυλο του ποδιού μας. Αν κατά την κάθοδο δυσκολευόμαστε να ισορροπήσουμε ακουμπάμε και στηριζόμαστε στα κάγκελα της σκάλας.

Όταν ανεβαίνουμε τα σκαλοπάτια έχουμε τα δάχτυλα των ποδιών μας ψηλά και βάζουμε το βάρος μας στο πέλμα του ποδιού μας.

Η άσκηση
Αν δεν έχουμε σκάλες στο σπίτι μας μπορούμε να προτιμήσουμε τις κερκίδες από ένα γήπεδο ποδοσφαίρου ή τις σκάλες ενός πάρκου.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έστω και ένα σκαλοπάτι για να ασκηθούμε. Κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βαράκια χεριών του μισού ή του ενός κιλού. Θα μας βοηθήσει στην μυική τόνωση των χεριών και θα χάσουμε περισσότερες θερμίδες και λίπος.
Ξεκινάμε με 30 λεπτά με χαμηλή ένταση και κρατάμε ένα σταθερό ρυθμό. Αυξάνουμε τα λεπτά όσο αυξάνεται η αντοχή και η μυϊκή μας δύναμη.

Μετά την άσκηση
Μετά την άσκηση για να ξεκουράσουμε τους μύες των ποδιών μας κάνουμε τεντώματα και ένα ζεστό ποδόλουτρο με άλατα epsom και αιθέρια έλαια.
Πριν ξεκινήσουμε οποιαδήποτε άσκηση θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια