Μαρμελάδα Μανταρίνι

Οι περισσότερες συνταγές για μαρμελάδα μανταρίνι γίνονται με την φλούδα του μανταρινιού και η γεύση της είναι γλυκόπικρη όπως και οι περισσότερες μαρμελάδες εσπεριδοειδών. Δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό, για την μαρμελάδα χρησιμοποιήσαμε μόνο το εσωτερικό του μανταρινιού και όχι την φλούδα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Η μαρμελάδα έγινε σε ελάχιστο χρόνο και κράτησε την γλυκιά γεύση του μανταρινιού.  

Υλικά

10 μανταρίνια
2 κούπες καστανή ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, πετάμε τις φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Ανοίγουμε κάθε μανταρίνι στη μέση και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα ζεματίζουμε για 5 περίπου λεπτά. Τα μανταρίνια μετά από λίγα λεπτά θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού και θα βγάλουν ένα πορτοκαλί χρώμα. Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το πορτοκαλί αφρό που έχει συγκεντρωθεί στην επιφάνεια του νερού. Η πικρή γεύση του μανταρινιού οφείλεται στη φλούδα και στο λευκό μέρος του μανταρινιού που βρίσκεται σε κάθε φέτα μανταρίνι. Μ’αυτό τον ξεπικρίζουμε γρήγορα τα μανταρίνια και τα ετοιμάζουμε για την μαρμελάδα.

Αφαιρούμε τα μανταρίνια από την φωτιά, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα και με ένα μπλεντεράκι τα πολτοποιούμε. 
Για να βγάλουμε τα κουκούτσια θα σουρώσουμε τον πολτό του μανταρινιού σε μια κατσαρόλα και σιγά σιγά καθώς θα απομακρύνεται ο χυμός θα βρούμε με ευκολία τα κουκούτσια και θα τα αφαιρέσουμε.

Για κάθε κούπα πολτό μανταρινιού προσθέτουμε μια κούπα ζάχαρη. Τα 10 μανταρίνια μας έδωσαν δυο κούπες πολτό μανταρινιού και γι’αυτό θα βάλουμε 2 κούπες ζάχαρη.
Βράζουμε τα μανταρίνια με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά περίπου. Κατα διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τον πορτοκαλί αφρό που θα συγκεντρωθεί στο κέντρο της μαρμελάδας. 

Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο και με το κουτάλι παίρνουμε λίγο από το σιρόπι κι αν κολλάει στο πιάτο τότε η μαρμελάδα έχει δέσει.

Μόλις δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. 

Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν. 
Διατηρούμε την μαρμελάδα στο ντουλάπι ή στο ψυγείο μας.

 Πνευματικά δικαιώματα enter2life.gr: Δεν επιτρέπουμε την αντιγραφή και την αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλο ιστοχώρο χωρίς την συγκατάθεση μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *