enter2life.gr

iOS & Android App

Ανάπτυξη εφαρμογής: EasyInternet.gr



Επιστροφή



Καλλιεργούμε Λουίζα (Aloysia citriodora) - Φύτευση και Φροντίδα
Λουίζα (Aloysia citriodora): Θεραπευτικές ιδιότητες και Οφέλη για την υγεία
Η Δίαιτα των 5 ημερών IV: Χάστε 2 κιλά σε 5 ημέρες
Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης με βελανίδια
Κεκάκια σκόρδου με κρασί και κεφίρ
Κεκάκια σοκολάτας με ταχίνι και κεφίρ
Κρέμα Τσάπουρνο
Το γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά μας βοηθάει στην απώλεια κιλών και στη μείωση του σωματικού λίπους
H Δίαιτα 5 ημερών ΙΙΙ: Χάστε 2 κιλά σε 5 ημέρες
40 Φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης για το σπίτι
Enter2life.gr Application for iOS & Android
Ανάπτυξη: EasyInternet.gr


Η Λουίζα (Aloysia citriodora, Lippia citriodora) είναι φυλλοβόλος πολυετής θάμνος με φύλλα που μυρίζουν υπέροχο άρωμα λεμονιού. Ανήκει στην οικογένεια των verbenacea και φτάνει μέχρι τα 2 μέτρα. Ανθίζει στα τέλη του καλοκαιριού και τα άνθη της είναι μικρά σε χρώμα λευκό ή μοβ.
Η λουίζα είναι εύκολη στην καλλιέργεια της και αξίζει να την έχουμε στον βοτανόκηπο μας. Με αγάπη και πολύ φροντίδα θα έχουμε ένα υγιή φυτό και θα  απολαμβάνουμε τις ευεργετικές του ιδιότητες στην υγεία μας. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες της λουίζας και για τα οφέλη στην υγεία μας διαβάστε περισσότερα εδώ.

Φύτευση
Μπορούμε να βρούμε σε φυτώριο έτοιμο νεαρό φυτό λουίζας για να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια του. Η ιδανική εποχή για να ξεκινήσουμε την καλλιέργεια της είναι η Άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού γιατί λατρεύει τον ήλιο και αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστα σημεία! Χρειάζεται χώμα πλούσιο σε οργανική ουσία και με καλή αποστράγγιση. Φυτεύουμε την λουίζα σε ημέρες που ευνοούν τα φυλλώδη φυτά. Συμβουλευτείτε το Βιοδυναμικό Ημερολόγιο Σποράς και φύτευσης για να βρείτε τις κατάλληλες ημέρες φύτευσης για τα φυλλώδη φυτά. Δείτε όλους τους μήνες για τις κατάλληλες ημέρες σποράς και φύτευσης εδώ.
Αν φυτέψουμε την λουίζα κατευθείαν στο έδαφος αναπτύσσεται καλύτερα και μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την γλάστρα. Στην αρχή όταν την πήραμε ήταν μικρό και τρυφερό φυτό γι'αυτό στην αρχή την φυτέψαμε σε γλάστρα και όταν μεγάλωσε αρκετά και δυνάμωσε το ριζικό της σύστημα την μεταφυτέψαμε στον κήπο.

Φροντίδα
Η λουίζα αγαπάει τον ήλιο και το νερό. Φροντίζουμε να την τοποθετούμε σε ένα ηλιόλουστο σημείο και να την ποτίζουμε καθημερινά! Εμείς την τοποθετήσαμε σε ένα σημείο του κήπου που βλέπει την Ανατολή του ηλίου για να απολαμβάνει τον πρωινό ήλιο. Μέσα σε λίγους μήνες μεγάλωσε πολύ γρήγορα και κάθε μέρα είχαμε φρέσκα φύλλα για το τσάι μας. Η λουίζα μπορεί να επιβιώσει έξω στον κήπο τον χειμώνα σε ήπιες θερμοκρασίες αλλά πάντα την προστατεύουμε ή την βάζουμε σε ένα μικρό θερμοκήπιο για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα την σκοτώσει η ξαφνική παγωνιά.


Πολλαπλασιασμός
Μπορούμε να αποκτήσουμε νέα φυτά λουίζας από σπόρους όμως η προτεινόμενη μέθοδος είναι με μοσχεύματα που τα κόβουμε τους καλοκαιρινούς μήνες. Φυτεύουμε τα μοσχεύματα σε μια γλάστρα με χώμα και τα τοποθετούμε σε σκιερό μέρος. Τα ποτίζουμε καθημερινά μέχρι να αρχίσουν να βγαίνουν οι ρίζες του.

Ασθένειες
Η λουίζα υποφέρει από κόκκινο τετράνυχο και από αλευρώδη. Για την εξάλειψή τους πλένουμε συχνά το κάτω μέρος των φύλλων.
<< Επιστροφή


Η Λουίζα (Aloysia citriodora ή Lippia citriodora) είναι φυλλοβόλος πολυετής θάμνος με υπέροχα αρωματικά φύλλα με αναζωογονητικό άρωμα λεμονιού. Είναι σύμβολο της κάθαρσης και της αγάπης. Κατάγεται από την Νότια Αμερική και ανήκει στην οικογένεια των verbenacea. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2 μέτρα και ανθίζει από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Τα άνθη της είναι μικρά με χρώμα λευκό ή μοβ.
Aρχικά ονομάστηκε Aloysia triphylla από τον γάλλο βοτανολόγο Philibert Commerson. Ο Commerson έφερε το φυτό στο Βασιλικό Βοτανικό Κήπο της Μαδρίτης και εκεί ο Ισπανός γιατρός Casimiro Gomez Ortega και ο βοτανολόγος Antonio Paulau έδωσαν στο φυτό νέα ονομασία, Aloysia citriodora. Το φυτό ονομάστηκε προς τιμή της Μαριά Λουίζα Τερέζα πριγκίπισσα της Πάρμα (1751 - 1819) που αργότερα έγινε η σύζυγος του βασιλιά Κάρλο IV και βασίλισσα της Ισπανίας. Οι Ισπανοί ήταν οι πρώτοι που έφεραν την λουίζα στην Ευρώπη και το αιθέριο έλαιο της χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τον 19ο αιώνα για την παρασκευή αρωμάτων.Το φυτό είναι γνωστό με τα εξής ονόματα: Aloysia citrodora, Aloysia triphylla, Cedron, Herb Louisa, Hierba Luisa, Lemon-Scented Verbena, Lippia citrodora, Lippia triphylla, Louisa, Verbena Citrodora, Verbena triphylla, Verveine Citronnee, Verveine Citronnelle, Verveine des Indes, Verveine du Chili, Verveine du Perou, Verveine Odorante και Zappania citrodora.


Θεραπευτικές ιδιότητες
Τα φύλλα και τα άνθη του φυτού έχουν θεραπευτικές ιδιότητες. Η λουίζα είναι πλούσια σε λουτεολίνη. Η λουτεολίνη είναι ένα φλαβόνη η οποία έχει αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, αντιασθματικές, αντιαλλεργικές, αντικαρκινικές, καταπραϋντικές, αντισπασμωδικές, και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ανοσοποιητικό Σύστημα
Η λουτεολίνη που περιέχεται στη λουίζα βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθάει στην αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της γρίπης.
Μπάνιο ή ατμόλουτρο με φύλλα λουίζας βοηθάει στην απελευθέρωση των ρινικών οδών.

Πεπτικό σύστημα
Ρόφημα με λουίζα βοηθάει στην θεραπεία των διαταραχών του πεπτικού συστήματος όπως φούσκωμα, κολικούς, διάρροια και δυσκοιλιότητα.

Αρθρώσεις
Οι καταπραϋντικές της ιδιότητες βοηθάνε στη μείωση των πόνων των αρθρώσεων. Μπάνιο με φύλλα λουίζας βοηθάει να χαλαρώσουν οι μύες και να απελευθερωθεί η ένταση και ο πόνος στους ώμους.

Ενεργοποίηση Μεταβολισμού - Απώλεια βάρους - Κυτταρίτιδα
Η λουίζα βοηθάει στην ενεργοποίηση και την ενίσχυση του μεταβολισμού, προωθεί την καύση του λίπους, μειώνει την κυτταρίτιδα και βοηθάει στην απώλεια κιλών. Τα φύλλα της λουίζας μπορούν να καταναλωθούν ως ρόφημα και να χρησιμοποιηθούν εξωτερικά για την απολέπιση του σώματος.

Δέρμα
Ευεργετική στην θεραπεία των δερματικών παθήσεων και των αιμορροΐδων. Να αποφεύγεται η έκθεση σε ήλιο όταν χρησιμοποιούμε στο δέρμα μας κρέμα/κεραλοιφή με λάδι λουίζας ή αιθέριο έλαιο λουίζας καθώς είναι φωτοευαίσθητο και μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα.

Αϋπνία - Άγχος
Ρόφημα με λουίζα πριν τον ύπνο μας βοηθάει να χαλαρώσουμε από το άγχος χάρη στις καταπραϋντικές της ιδιότητες και να κοιμηθούμε ήρεμα.

Άλλες χρήσεις
Η λουίζα έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες και τους καλοκαιρινούς μήνες για να απωθήσουμε τα έντομα τοποθετούμε μια γλάστρα με λουίζα ή κρεμάμε φύλλα λουίζας κοντά σε πόρτες και παράθυρα. Λειτουργεί και ως φυσικό σκωροκτόνο. Για να απωθήσουμε τον σκώρο από τα ντουλάπια τοποθετούμε αποξηραμένα φύλλα λουίζας στα ράφια.

Ειδικές Προφυλάξεις - Παρενέργειες
Η λουίζα είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους όταν καταναλώνεται με μέτρο.

Δοσολογία
Η κατάλληλη δοσολογία για την κατανάλωση της λουίζας εξαρτάται από την ηλικία και την υγεία του ατόμου. Αυτή την
στιγμή δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές πληροφορίες που καθορίζουν το κατάλληλο εύρος των δόσεων για την κατανάλωση
της.

Εγκυμοσύνη και θηλασμός
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού να αποφεύγεται η κατανάλωση της και να
συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας.

Νεφρική νόσο
Άτομα που πάσχουν από παθήσεις στα νεφρά να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λουίζας καθώς μπορεί να ερεθίσει τα νεφρά.


 

Οι φυσικές θεραπείες δεν αποτελούν υποκατάστατο ιατρικής περίθαλψης.
Συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας για οποιοδήποτε θέμα υγείας και πριν την χρήση οποιοδήποτε βοτάνου.
<< Επιστροφή


Η δίαιτα των πέντε ημερών IV είναι σχεδιασμένη να  χάσουμε μέχρι 2 κιλά σε πέντε ημέρες. Η δίαιτα είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Ανακαλύψτε περισσότερες δίαιτες 5 ημερών εδώ.

Διάρκεια: 5 ημέρες
Απώλεια: μέχρι 2 κιλά

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

 

1η Ημέρα

Πρωινό
200 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
30 γραμμ. μούσλι ολικής αλέσεως, 1 κουταλάκι μέλι/μαρμελάδα

Δεκατιανό
1 φρούτο

Μεσημεριανό
2 σουβλάκια κοτόπουλο ή με ψάρι/θαλασσινά
1 πατάτα ψητή
Σαλάτα λαχανικών

Απογευματινό
1 φρούτο
4 ξηροί καρποί (ωμοί, ανάλατοι)

Βραδινό
1 κριθαρένιο παξιμάδι, 1 ντομάτα

 

2η Ημέρα

Πρωινό
200 ml γάλα (χαμηλά λιπαρά) ή γάλα κεφίρ ή φυτικό γάλα
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 1 κουταλάκι μέλι/μαρμελάδα

Δεκατιανό
100 ml χυμό γκρέιπφρουτ

Μεσημεριανό
100 γραμμ. άπαχο κρέας, ανάμεικτα λαχανικά
Σαλάτα λαχανικών

Απογευματινό
200 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
1 μήλο ψητό

Βραδινό
1 κριθαρένιο παξιμάδι, 1 ντομάτα

 

3η Ημέρα

Πρωινό
Smoothie με 200 ml γάλα (χαμηλά λιπαρά) ή γάλα κεφίρ, 1 φρούτο, 1 κουταλάκι λιναρόσπορο

Δεκατιανό
2 κομματάκια μαύρη σοκολάτα

Μεσημεριανό
60 γραμμ. μακαρόνια ολικής αλέσεως με θαλασσινά
Σαλάτα λαχανικών

Απογευματινό
1 φρούτο
4 ξηροί καρποί (ωμοί, ανάλατοι)

Βραδινό
1 κριθαρένιο παξιμάδι, 1 ντομάτα

 

4η Ημέρα

Πρωινό
200 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
30 γραμμ. μούσλι ολικής αλέσεως, 1 κουταλάκι μέλι/μαρμελάδα

Δεκατιανό
4 ξηροί καρποί (ωμοί ανάλατοι)

Μεσημεριανό
1 ψητή μελιτζάνα γεμιστή με φαγόπυρο/πλιγούρι/κινόα, ντομάτα και γιαούρτι ή τυρί
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
Σαλάτα λαχανικών

Απογευματινό
200 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
1 μήλο ψητό

Βραδινό
1 κριθαρένιο παξιμάδι, 1 ντομάτα

 

5η Ημέρα

Πρωινό
Smoothie με 200 ml γάλα (χαμηλά λιπαρά) ή γάλα κεφίρ, 1 φρούτο, 1 κουταλάκι λιναρόσπορο

Δεκατιανό
2 κρακερς ολικής αλέσεως

Μεσημεριανό
1 μέτριο κομμάτι πίτσα με λαχανικά και τυρί (χαμηλά λιπαρά)
Σαλάτα λαχανικών

Απογευματινό
1 φρούτο
4 ξηροί καρποί (ωμοί, ανάλατοι)

Βραδινό
1 κριθαρένιο παξιμάδι, 1 ντομάτα

 

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
- Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό.
- Λαχανικά-Φρούτα: Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο λαχανικό και φρούτο θέλουμε αλλά μπορούμε να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά αρνητικών θερμίδων (δείτε τη λίστα με τις τροφές αρνητικών θερμίδων εδώ).

- Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ) και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
- Δεν παραλείπουμε γεύματα. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
- Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
- Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη δίαιτα με μεσαίας έως έντονης σωματικής δραστηριότητα (περπάτημα, τρέξιμο, αεροβική άσκηση, δουλειές στο σπίτι κ.ο.κ.) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. Η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι το πρωί ή πριν από κάθε γεύμα.


Επιτρέπεται
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Κακάο
- Φυσικό Γλυκαντικό (Στέβια)
- Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι

Δεν επιτρέπεται
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Τεχνητά γλυκαντικά
- Λευκή Ζάχαρη
- Αλκοόλ

 

Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.

 

 

Oι Συνταγές της Δίαιτας

Μελιτζάνες γεμιστές με φαγόπυρο και γιαούρτι κεφίρ
Κοτόπουλο σουβλάκι με λαχανικά
Σπιτικό Γάλα Κεφίρ
Σπιτικό γιαούρτι κεφίρ
Συνταγές με Smoothies (διαβάστε περισσότερες εδώ)


 

 

 

 

Προτεινόμενα άρθρα
Μυστικά και Ροφήματα που θα μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα
<< Επιστροφή


Τα βελανίδια όπως είναι ένα από τα πρώτα που θα συναντήσουμε στο δάσος το φθινόπωρο. Ακόμα κι αν δεν έχουμε κοντά μας κάποια βελανιδιά σίγουρα με μια βόλτα στο βουνό θα βρούμε πολλά πουρνάρια με άγρια βελανίδια. Τα βελανίδια μπορούν να διακοσμήσουν τον χώρο του σπιτιού μας και χωρίς να ξοδευτούμε. Ότι χρειαζόμαστε μας το δίνει απλόχερα η φύση. Λίγα κλαδιά με βελανίδια σε ένα βάζο, ένα μεγάλο γυάλινο μπολ με λίγα βελανίδια και ένα κερί ακόμα αλλά και από μόνα τους απλωμένα σε μια μεγάλη πιατέλα μπορούν να προσθέσουν ζεστασιά στο χώρο. 















<< Επιστροφή


Αν σας αρέσει το σκόρδο αυτά τα αλμυρά κεκάκια θα τα λατρέψετε. Γίνονται πολύ εύκολα είναι αφράτα και το ιδανικό συνοδευτικό σε κάθε γεύμα. Για το Σπιτικό γιαούρτι κεφίρ (διαβάστε περισσότερα εδώ).


Υλικά

1 αυγό
1/2 κούπα κρασί
1/2 κούπα σπιτικό γιαούρτι κεφίρ
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το κρασί, το γιαούρτι κεφίρ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και ανακατεύουμε. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Με ένα κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και γεμίζουμε φορμάκια/χάρτινες θήκες για κεκάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Τέστ ψησίματος: Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε το τεστ ψησίματος με την οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα κεκάκι με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή τότε το κεκάκι έχει ψηθεί, διαφορετικά αν βγει με κολλημένο πάνω της ρευστό μείγμα τότε τα ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

 

Διατροφική Αξία

Μερίδες: 10
Μερίδα: 64 γραμμ.
Θερμίδες: 205 kcal

Λιπαρά: 11,3 γραμμ.
Χοληστερόλη: 18 mg
Νάτριο: 70 mg
Κάλιο: 149 mg
Υδατάνθρακες: 21,6 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 0,7 γραμμ.
Σάκχαρα: 0,6 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 4,2 γραμμ.
Βιταμίνη Α: 2%
Βιταμίνη C: 0%
Ασβέστιο: 6%
Σίδηρος: 8%
<< Επιστροφή


Σοκολατένια κεκάκια ιδανικά για το πρωινό ή το απογευματινό μας σνακ. Είναι πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνη και αντιοξειδωτικά. Για το σπιτικό γάλα κεφίρ (διαβάστε περισσότερα εδώ) και για το σπιτικό γιαούρτι κεφίρ (διαβάστε περισσότερα εδώ).

 

Υλικά

2 αυγά
3/4 της κούπας καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
1/2 κούπα σπιτικό γιαούρτι κεφίρ
1/2 κούπα σπιτικό γάλα κεφίρ
1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
1/4 της κούπα ταχίνι
1 κούπα ξηροί καρποί τριμμένοι
1 1/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, το γάλα κεφίρ, το κακάο, το ταχίνι, τους τριμμένους ξηρούς καρπούς, την κανέλα, το αλάτι και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Με ένα κουτάλι ή με ένα κουτάλι του παγωτού παίρνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και γεμίζουμε τα φορμάκια/χάρτινες θήκες για κεκάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.


Τέστ ψησίματος: Πριν το βγάλουμε από τον φούρνο κάνουμε το τεστ ψησίματος με την οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα κεκάκι με μια οδοντογλυφίδα κι αν βγει καθαρή τότε το κεκάκι έχει ψηθεί, διαφορετικά αν βγει με κολλημένο πάνω της ρευστό μείγμα τότε τα ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

 

Διατροφική Αξία

Μερίδες: 10
Μερίδα: 87 γραμμ.
Θερμίδες: 329 kcal

Λιπαρά: 21,2 γραμμ.
Χοληστερόλη: 36 mg
Νάτριο: 57 mg
Κάλιο: 347 mg
Υδατάνθρακες: 31,7 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 3,5 γραμμ.
Σάκχαρα: 13,0 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 8,5 γραμμ.
Βιταμίνη Α: 4%
Βιταμίνη C: 0%
Ασβέστιο: 15%
Σίδηρος: 15%
<< Επιστροφή


Μια κρέμα πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνη C, ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Έχει γλυκόξινη γεύση και είναι πολύ ελαφριά και με ελάχιστες θερμίδες. Για τις θεραπευτικές ιδιότητες του τσάπουρνου και τα οφέλη στην υγεία μας διαβάστε περισσότερα εδώ.

 

Υλικά

200 ml φυσικό χυμό τσάπουρνο

2 κουταλιές νισεστέ (κορν φλάουρ)
2 κουταλιές καστανή ζάχαρη ή φυσικό γλυκαντικό Στέβια (όσο θέλουμε)
Κανέλα Κεϋλάνης (προαιρετικά)


 

Εκτέλεση

Για τον χυμό τσάπουρνο αν δεν έχουμε αποχυμωτή μπορούμε να βράσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τσάπουρνα με νερό μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αποσύρουμε από την εστία αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και τα πιέζουμε, στίβουμε με τα χέρια μας μέχρι να βγάλουν τον χυμό-πολτό τους.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε τον χυμό τσάπουρνου και τον νισεστέ. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως ο νισεστές.



Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Να έχει ελαφρώς ρευστή μορφή.
Αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε τη ζάχαρη ή τη στέβια. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αν βάλουμε στην κρέμα στέβια αντί για ζάχαρη μπορούμε να προσθέσουμε όσο θέλουμε μέχρι να φτάσουμε στην ικανοποιητική γεύση χωρίς να επιβαρυνόμαστε με επιπλέον θερμίδες.
Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολάκι και γαρνίρουμε με μια φέτα ανανά.

Σερβίρουμε την κρέμα χλιαρή ή κρύα.

 

Διατροφική Αξία

Με Στέβια
Μερίδες: 2
Μερίδα: 107 γραμμ.
Θερμίδες: 56 kcal

Λιπαρά: 0,5 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 mg
Νάτριο: 0 mg
Κάλιο: 127 mg
Υδατάνθρακες: 13,2 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 1,4 γραμμ.
Σάκχαρα: 6,6 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 1,0 γραμμ.
Βιταμίνη Α: 5%
Βιταμίνη C: 10%
Ασβέστιο: 0%
Σίδηρος: 2%

 

Με Καστανή ζάχαρη
Μερίδες: 2
Μερίδα: 116 γραμμ.
Θερμίδες: 91 kcal

Λιπαρά: 0,5 γραμμ.
Χοληστερόλη: 0 mg
Νάτριο: 3 mg
Κάλιο: 139 mg
Υδατάνθρακες: 22,0 γραμμ.
Φυτικές ίνες: 1,4 γραμμ.
Σάκχαρα: 15,3 γραμμ.
Πρωτεΐνη: 1,0 γραμμ.
Βιταμίνη Α: 5%
Βιταμίνη C: 10%
Ασβέστιο: 1%
Σίδηρος: 2%
<< Επιστροφή


Μια νέα έρευνα του Αμερικάνικου κολεγίου διατροφής έδειξε ότι το γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά βοηθάει στην απώλεια κιλών και στην μείωση του σωματικού λίπους σε συνδυασμό με μια χαμηλή σε θερμίδες διατροφή.


Στην έρευνα πήραν μέρος 75 υπέρβαροι συμμετέχοντες οι οποίοι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες. Και οι δυο ομάδες ακολούθησαν μια δίαιτα χαμηλή σε θερμίδες για 8 εβδομάδες.  Η διαφορά στις δυο ομάδες ήταν ότι η πρώτη ομάδα κατανάλωνε καθημερινά 200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά ενώ η δεύτερη ομάδα κατανάλωνε 200 γραμμάρια γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά.Στο τέλος των οκτώ εβδομάδων οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η ομάδα που συνδύαζε την δίαιτα με το προβιοτικό γιαούρτι είχε χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης στο οργανισμό τους και την μεγαλύτερη μείωση τόσο στο δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) όσο και στο ποσοστό λίπους.  Η λεπτίνη είναι η ορμόνη του κορεσμού και όταν τα επίπεδα μας δεν εξαντλούνται έχουμε καλύτερη αίσθηση του κορεσμού και δεν οδηγούμαστε στην υπερφαγία. Τα μεγάλα επίπεδα λεπτίνης είναι ένας κοινός δείκτης σε υπέρβαρα άτομα. Ο Batayneh ένας από τους ερευνητές της μελέτης δήλωσε ότι τα προβιοτικά μπορούν να μειώσουν την χρόνια χαμηλού βαθμού φλεγμονή που σχετίζεται με την παχυσαρκία. Επίσης, τα προβιοτικά του γιαουρτιού περιέχουν πρωτεΐνη που μπορεί να βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και να αυξήσει την αίσθηση του κορεσμού.  Η κατανάλωση του γιαουρτιού πλούσιο σε προβιοτικά μας δίνει για περισσότερη ώρα το αίσθημα του κορεσμούς και βοηθάει στην καύση του σωματικού λίπους.

Το καλύτερο γιαούρτι πλούσιο σε προβιοτικά που μπορούμε να προσθέσουμε καθημερινά στην διατροφή μας και να το παρασκευάσουμε μόνοι μας είναι το κεφίρ. Μπορούμε να καταναλώνουμε είτε γάλα κεφίρ είτε να παρασκευάσουμε εύκολα γιαούρτι κεφίρ από το γάλα του. Διαβάστε περισσότερα για το εδώ, για τον τρόπο παρασκευής σπιτικού γάλατος κεφίρ διαβάστε περισσότερα εδώ και για την μέθοδο παρασκευής του σπιτικού γιαουρτιού κεφίρ διαβάστε περισσότερα εδώ

Ανακαλύψτε περισσότερες δίαιτες με γιαούρτι εδώ.
<< Επιστροφή


Μια δίαιτα πέντε ημερών με ένα διατροφικό πρόγραμμα πλούσιο σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ανακαλύψτε περισσότερες δίαιτες 5 ημερών εδώ.

 

Διάρκεια: 5 ημέρες
Απώλεια: μέχρι και 2 κιλά

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΙΤΑΣ

 

1η Ημέρα

Πρωινό
Δροσερή Κρέμα βρώμης

Δεκατιανό
150 ml φυσικό χυμό γκρέιπφρουτ (χωρίς ζάχαρη)

Μεσημεριανό
150 γραμμ. κοτόπουλο στήθος (χωρίς πέτσα)
Σπανάκι
3 φέτες ανανά

Απογευματινό
1 μπανάνα

Βραδινό
Σαλάτα με 2 ντομάτες, 4 ελιές, 1 φέτα τυρί (χαμηλά λιπαρά) ή φυτικό τυρί
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως
1 ακτινίδιο

 

2η Ημέρα

Πρωινό
200 ml γάλα (χαμηλά λιπαρά) ή γάλα κεφίρ ή φυτικό γάλα
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 1 κουταλάκι μαρμελάδα

Δεκατιανό
2 ακτινίδια

Μεσημεριανό
2 ντομάτες γεμιστές με καστανό ρύζι/φαγόπυρο/πλιγούρι/κινόα
Σαλάτα λαχανικών
2 ακτινίδια

Απογευματινό
1 μήλο

Βραδινό
Σαλάτα με 2 ντομάτες, 1 φέτα ζαμπόν γαλοπούλας
2 κράκερ ολικής αλέσεως

 

3η Ημέρα

Πρωινό
1 μπισκότo ολικής αλέσεως

Δεκατιανό
1 μπανάνα

Μεσημεριανό
100 γραμμ. ψάρι
Σαλάτα λαχανικών
1 ακτινίδιο

Απογευματινό
100 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
3 ξερά δαμάσκηνα

Βραδινό
Τοστ με 2 φέτες ψωμί ολικής αλέσεως, 50 γραμμ. τυρί (χαμηλά λιπαρά) ή φυτικό τυρί

 

4η Ημέρα

Πρωινό
200 ml γάλα (χαμηλά λιπαρά) ή γάλα κεφίρ ή φυτικό γάλα

Δεκατιανό
200 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
1 μήλο

Μεσημεριανό
2 ντομάτες γεμιστές με τόνο
Σαλάτα λαχανικών

Απογευματινό
200 γραμμ. γιαούρτι (χαμηλά λιπαρά) ή γιαούρτι κεφίρ
1 ακτινίδιο

Βραδινό
1 φέτα ψωμί ολικής αλέσεως, 1 αυγό βραστό, 1 φέτα ζαμπόν γαλοπούλας, 1 ντομάτα
1 ακτινίδιο

 

5η Ημέρα

Πρωινό
Κρέμα βρώμης

Δεκατιανό
150 ml φυσικό χυμό γκρέιπφρουτ (χωρίς ζάχαρη)

Μεσημεριανό
80 γραμμ. μακαρόνια ολικής αλέσεως με 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας
2 ξερά δαμάσκηνα

Απογευματινό
1 μήλο

Βραδινό
150 γραμμ. άπαχο κρέας
Σαλάτα λαχανικών
2 ακτινίδια

 

 

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

- Καταναλώνουμε καθημερινά τουλάχιστον 2 λίτρα νερό και ροφήματα βοτάνων. Συνιστάται να καταναλώνουμε 2 κούπες νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα ή σνακ και όποτε νιώθουμε το αίσθημα της πείνας.
- Μαγειρεύουμε τις τροφές ψητές ή βραστές ή στον ατμό.
- Λαχανικά-Φρούτα: Μπορούμε να επιλέξουμε όποιο λαχανικό και φρούτο θέλουμε αλλά μπορούμε να προτιμήσουμε φρούτα και λαχανικά αρνητικών θερμίδων (δείτε τη λίστα με τις τροφές αρνητικών θερμίδων εδώ).

- Στα γεύματα και στα ροφήματα προτιμάμε την κανέλα Κεϋλάνης, την πιπερόριζα (τζίντζερ) και το τσίλι που συντελούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού και στην καύση του λίπους.
- Δεν παραλείπουμε γεύματα. Ακόμα κι αν δεν πεινάμε τρώμε έστω λίγο για να κρατάμε τον μεταβολισμό σε εγρήγορση.
- Ελέγχουμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα, την ίδια πάντα ώρα με ελαφρύ ρουχισμό και με άδειο στομάχι. Η καλύτερη ώρα είναι το πρωί μόλις έχουμε ξυπνήσει.
- Για καλύτερα αποτελέσματα συνδυάζουμε τη δίαιτα με μεσαίας έως έντονης σωματικής δραστηριότητα (περπάτημα, τρέξιμο, αεροβική άσκηση, δουλειές στο σπίτι κ.ο.κ.) τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά. Η καλύτερη ώρα για άσκηση είναι το πρωί ή πριν από κάθε γεύμα.


Επιτρέπεται
- Ροφήματα βοτάνων
- Καφές
- Κακάο
- Φυσικό Γλυκαντικό (Στέβια)
- Αρωματικά (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπαχαρικά, ελάχιστο ελαιόλαδο, ελάχιστο αλάτι, ξύδι, λεμόνι

Δεν επιτρέπεται
- Αναψυκτικά (διαίτης ή μη)
- Τεχνητά γλυκαντικά
- Λευκή Ζάχαρη
- Αλκοόλ

 

Μετά το τέλος της δίαιτας ακολουθούμε ένα ισορροπημένο και υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα.
Η Δίαιτα αυτή απευθύνεται σε ενήλικες.
Πριν ξεκινήσουμε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτούμε το γιατρό μας.

 

 

Προτεινόμενες Συνταγές

Δροσερή κρέμα βρώμης με γιαούρτι και φρούτα (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Κρέμα Βρώμης (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Σπιτικό Γάλα Κεφίρ (διαβάστε περισσότερα εδώ)
Σπιτικό γιαούρτι κεφίρ (διαβάστε περισσότερα εδώ)
Γεμιστά με φαγόπυρο και φρέσκα αρωματικά (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Σπιτικά μπισκότα τύπου “Digestive” (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Μπισκότα ολικής αλέσεως με βρώμη και ξηρούς καρπούς -τύπου GranCereale- (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Μπισκότα ολικής άλεσης με νιφάδες βρώμης και ξηρούς καρπούς (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Σπιτικό Γάλα Αμυγδάλου (διαβάστε τη συνταγή εδώ)
Σπιτικό Γάλα Κάσιους (διαβάστε τη συνταγή εδώ)

 

 

Προτεινόμενα άρθρα
Μυστικά και Ροφήματα που θα μας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα
<< Επιστροφή


Ακολουθούμε το χρώμα των εποχών και στην διακόσμηση του σπιτιού μας. Το πορτοκαλί, το κίτρινο, το κόκκινο και το καφέ των φθινοπωρινών φύλλων σε όλες τους τις αποχρώσεις είναι μερικά από τα παραδοσιακά χρώματα που θα δώσουν φως στο σπίτι μας στην συννεφιασμένη ατμόσφαιρα του φθινοπώρου. Μια βόλτα στο δάσος και θα ανακαλύψουμε θησαυρούς για την φθινοπωρινή διακόσμηση, όπως βελανίδια, κουκουνάρια, ξερά φύλλα, ξύλα. Ακόμα και το πιο μικρό κλαδάκι μπορεί να αναδείξει υπέροχα μια γωνιά του σπιτιού. Δείτε μερικές φθινοπωρινές ιδέες διακόσμησης για να δώσουμε χρώμα και άρωμα φθινοπώρου στο σπίτι μας.









































<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή



<< Επιστροφή
Enter2life.gr Application for iOS & Android
Ανάπτυξη: EasyInternet.gr