Μαρμελάδα Μανταρίνι

Οι περισσότερες συνταγές για μαρμελάδα μανταρίνι γίνονται με την φλούδα του μανταρινιού και η γεύση της είναι γλυκόπικρη όπως και οι περισσότερες μαρμελάδες εσπεριδοειδών. Δοκιμάσαμε κάτι διαφορετικό, για την μαρμελάδα χρησιμοποιήσαμε μόνο το εσωτερικό του μανταρινιού και όχι την φλούδα και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχο. Η μαρμελάδα έγινε σε ελάχιστο χρόνο και κράτησε την γλυκιά γεύση του μανταρινιού.  
Υλικά

10 μανταρίνια
2 κούπες ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, πετάμε τις φλούδες και κρατάμε το εσωτερικό τους. Ανοίγουμε κάθε μανταρίνι στη μέση και τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτουμε νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα ζεματίζουμε για 5 περίπου λεπτά. Τα μανταρίνια μετά από λίγα λεπτά θα ανέβουν στην επιφάνεια του νερού και θα βγάλουν ένα πορτοκαλί χρώμα. Ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το πορτοκαλί αφρό που έχει συγκεντρωθεί στην επιφάνεια του νερού. Η πικρή γεύση του μανταρινιού οφείλεται στη φλούδα και στο λευκό μέρος του μανταρινιού που βρίσκεται σε κάθε φέτα μανταρίνι. Μ’αυτό τον ξεπικρίζουμε γρήγορα τα μανταρίνια και τα ετοιμάζουμε για την μαρμελάδα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Τα βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα και σε ένα μπλέντερ τα πολτοποιούμε. 
Για να βγάλουμε τα κουκούτσια θα σουρώσουμε τον πολτό του μανταρινιού σε μια κατσαρόλα και σιγά σιγά καθώς θα απομακρύνεται ο χυμός θα βρούμε με ευκολία τα κουκούτσια και θα τα αφαιρέσουμε.

Για κάθε κούπα πολτό μανταρινιού προσθέτουμε μια κούπα ζάχαρη. Τα 10 μανταρίνια μας έδωσαν δυο κούπες πολτό μανταρινιού και γι’αυτό θα βάλουμε 2 κούπες ζάχαρη.
Βράζουμε τα μανταρίνια με τη ζάχαρη για 15-20 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα τον πορτοκαλί αφρό που θα συγκεντρωθεί στο κέντρο της μαρμελάδας. 

Για να καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα πιάτο και με το κουτάλι παίρνουμε λίγο από το σιρόπι κι αν κολλάει στο πιάτο τότε η μαρμελάδα έχει δέσει. Μόλις δέσει η μαρμελάδα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.Πνευματικά δικαιώματα enter2life.gr
Γράψτε το σχόλιο σας (Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σας και να μην είναι υβριστικά)