Κρέμα Βανίλια (Dukan)

Υλικά

2 κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι κορν φλάουρ
1 κούπα γάλα με χαμηλά λιπαρά
1 κουταλάκι βανίλια ή 3 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 έως 2 κουταλιές γλυκαντικό σε σκόνη

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών με το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει λείο. Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτουμε την βανίλια. Βράζουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά. Όταν βράσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα με τους κρόκους αυγών και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει πυκνό. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε γλυκαντικό σε σκόνη όσο γλυκό το θέλουμε. Βάζουμε το μείγμα σε φορμάκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες. Σερβίρεται κρύα.










9 απαντήσεις στο “Κρέμα Βανίλια (Dukan)”


  • Αν διαλύσεις το κορν φλάουερ σε κρύο γάλα και βάλεις μέσα και τους κρόκους, δεν κόβουν μετά όταν τα βάλεις στο ζεστό γάλα. Το έχω κάνει πολλές φορές και πάντα πετυχαίνει. Επιπλέον εγώ προτιμώ λίγο πιο πηχτή την κρέμα οπότε βάζω 2 κουταλάκια κορν φλάουερ.
    ΟΙ δόσεις που βάζω είναι.
    2 κούπες γάλα (την μισή την κρατάω για να την αναμείξω με το κορν φλάουερ και τα αυγά)
    2 κρόκους αυγών
    2 κουταλάκια κορν φλάουερ
    1 βανίλια σκόνη
    Γλυκαντικό 2-3 κουταλιές της σούπας.
    Αρχικά βράζω το γάλα (1,5 κούπα). Στο μισό φλυτζάνι κρύο γάλα, βάζω το κορν φλάουερ και τους κρόκους και τα ανακατεύω με το κουτάλι να γίνει ομοιογενές το μίγμα. Όταν βράσει το γάλα, χαμηλώνω την φωτιά και ρίχνω το κρύο μίγμα (γάλα αυγά και κορν φλάουερ). Ανακατεύω για 1-2 λεπτάκια μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω την βανίλια και το γλυκαντικό.
    Έτοιμο


  • ekana thn syntagh kai h geysh den moy arese katholoy htan poly pikro,nomizw pws fteei h vanilia kai se esas etsi ginetai h ekana kati lathos?


  • Se oles tis faseis epitrepetai auti i sintagi?


  • αν κόβουν τα αυγά δοκιμάστε πρώτα να τα έχετε χτυπήσει πολύ καλά στο blender ή στο multi. Καλό θα ήταν ίσως η πρόσμειξη των αυγών και του κορν φλάουρ να γίνει με μίξερ. Εκεί δεν κόβουν με τίποτα.Νομίζω επίσης ότι το κορν φλάουρ και την βανίλια μπορούμε απλώς να τα αντικαταστήσουμε με μια κουταλιά άνθος αραβοσίτου βανίλια που ούτως ή άλλως περιέχει αυτά τα υλικά. Χτυπάμε μαζί το άνθος αραβοσίτου, τα αυγά και το γάλα. Εν συνεχεία τα βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το τραβάμε από τη φωτιά & προσθέτουμε το γλυκαντικό. Τόσο απλά!


  • παιδια…εμενα μου κοβουν συνεχεια τα αυγα…
    Τι μπορω να κανω?


  • μελι μπορουμε να βαλουμε???


  • logika nai. afou epitrepetai k sto prwto


  • epitrepetai auto sto deutero stadio?

Γράψτε το σχόλιο σας (Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σας και να μην είναι υβριστικά)