Μαρμελάδα Ροδάκινο

Ροδάκινο το αρωματικό με την απίστευτα γλυκιά γεύση και το υπέροχο άρωμα.  Το αγαπημένο μας φρούτο μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλο το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν πολλές ποικιλίες που ευδοκιμούν από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Νόστιμη σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο για μας και τα παιδιά!
Υλικά

1 κιλό πολτός από ροδάκινα
700 γραμμ. ζάχαρη
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
Χυμός από 1 λεμόνι

 

Εκτέλεση

Τα ροδάκινα που θα χρησιμοποιήσουμε για την μαρμελάδα πρέπει να είναι ώριμα.

Πριν χρησιμοποιήσουμε τα ροδάκινα για την κομπόστα μας τα καθαρίζουμε από τυχόν φυτοφάρμακα. Εκτός αν χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα που δεν έχουν ραντιστεί.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε νερό, λίγο ξύδι και τα ροδάκινα. Τα αφήνουμε για 30 λεπτά και ξεπλένουμε με νερό.

Καθαρίζουμε τα ροδάκινα αφαιρώντας την φλούδα τους.

Τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τα πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων ή στον κόφτη.

Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κλωναράκια αρμπαρόριζας και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα. Παρατηρούμε ότι στην επιφάνεια θα αρχίσει να σχηματίζεται αφρός και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό. Μόλις αφαιρέσουμε και τον τελευταίο αφρό, δοκιμάζουμε την μαρμελάδα μας αν έχει δέσει και αποσύρουμε από την εστία.  Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε την μαρμελάδα να κρυώσει.

Αφαιρούμε τα κλωναράκια αρμπαρόριζας και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα που κλείνουν αεροστεγώς. Κλείνουμε το βάζο όταν η μαρμελάδα κρυώσει. Αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Όταν την ανοίξουμε την διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.Πνευματικά δικαιώματα enter2life.gr
Γράψτε το σχόλιο σας (Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σας και να μην είναι υβριστικά)