Μαρμελάδα ροδάκινο

Ροδάκινο το αρωματικό με την απίστευτα γλυκιά γεύση και το υπέροχο άρωμα.  Το αγαπημένο μας φρούτο μπορούμε να το απολαμβάνουμε όλο το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν πολλές ποικιλίες που ευδοκιμούν από τον Ιούνιο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Δοκιμάστε να φτιάξετε σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο για μας και τα παιδιά!Υλικά

1 κιλό πολτός από ροδάκινα
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
2 κλωναράκια αρμπαρόριζα

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ροδάκινα αφαιρώντας την φλούδα και τα κουκούτσια.  Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα ροδάκινα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.   Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε τα ροδάκινα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα κλωναράκια αρμπαρόριζας.  Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30 λεπτά περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε την μαρμελάδα με μια ξύλινη κουτάλα. Παρατηρούμε ότι στην επιφάνεια θα αρχίσει να σχηματίζεται αφρός και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τον αφρό.
Μόλις αφαιρέσουμε και τον τελευταίο αφρό, δοκιμάζουμε την μαρμελάδα μας αν έχει δέσει και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία. Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια.










Γράψτε το σχόλιο σας (Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σας και να μην είναι υβριστικά)