Αφράτα Μπισκότα βρώμης με κανέλα, αμύγδαλα και σοκολάτα

Η βρώμη είναι πλούσια σε πρωτεϊνη και σίδηρο γι’αυτό πρέπει καθημερινά να την εντάσσουμε στην διατροφή μας. Αυτά τα μπισκότα βρώμης είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει! Γίνονται απίστευτα αφράτα, πολύ χορταστικά και πολύ νόστιμα! Δοκιμάστε τα στον πρωινό σας καφέ ή με μια ζεστή σοκολάτα αργά το απόγευμα!
Υλικά

3 κούπες νιφάδες βρώμης
1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμ. μαργαρίνη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα σταφίδες
1/2 κούπα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε τα αυγά, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το αλάτι και την σοκολάτα αφού πρώτα την κόψουμε σε μικρά κομματάκια.
Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μια διαφανή μεμβράνη και πλάθουμε δυο χοντρές λωρίδες. Τυλίγουμε τη ζύμη με την διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

Όταν η ζύμη σφίξει την βγάζουμε από το ψυγείο, την ξετυλίγουμε και κόβουμε με ένα μαχαίρι την ζύμη σε φέτες, ενός εκατοστού περίπου. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί και τοποθετούμε τα μπισκότα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα.










Γράψτε το σχόλιο σας (Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στα σχόλια σας και να μην είναι υβριστικά)