Οι ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης για το άσθμα

Οι ευεργετικές ιδιότητες της άσκησης για το άσθμα

Σε όλο τον κόσμο εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από το άσθμα. Η πεποίθηση ότι η άσκηση επιδεινώνει το άσθμα και προκαλεί δύσπνοια καταρρέει μ'αυτή την έρευνα και θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα του άσθματος με φυσικό τρόπο. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο BMJ Open Respiratory Research και διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου Concordia και του νοσοκομείου "Hôpital du Sacré-Cœur de Montréal" του Μοντρεάλ.

Η έρευνα
Στην έρευνα συμμετείχαν 643 εθελοντές που διαγνώστηκαν με άσθμα. Από τους 643 συμμετέχοντες οι 245 δεν ασκούνταν καθόλου ενώ μόνο οι 100 δήλωσαν ότι ασκούνταν τριάντα λεπτά την ημέρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι η καθημερινή άσκηση βοηθάει στον καλύτερο έλεγχο των συμπτωμάτων του άσθματος σε σύγκριση με εκείνους που δεν ασκούνταν.

Ο Simon Bacon καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης και Άσκησης του Πανεπιστημίου Concordia, επικεφαλής και συντάκτης της έρευνας δήλωσε για τα αποτελέσματα της έρευνας:«Δεν μιλάμε να γίνουμε μαραθωνοδρόμοι, αρκούν τριάντα λεπτά την ημέρα όπως περπάτημα, ποδήλατο, γιόγκα και οτιδήποτε που θα μας κρατάει δραστήριους μέσα στην ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση των συμπτωμάτων του άσθματος. Οι αριθμοί της έρευνας αντικατοπτρίζουν τον πληθυσμό εν γένει. Πρέπει να έχουμε κατά νου μας ότι το να κάνουμε κάτι είναι καλύτερο από το να μην κάνουμε τίποτα. Ακόμα και η πιο μικρή δραστηριότητα που μπορούμε να κάνουμε είναι ευεργετική. Η έρευνα μας έδειξε ότι εκείνοι που είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε φυσικές δραστηριότητες καθημερινά όλο το χρόνο ωφελήθηκαν περισσότερο από αυτούς που δεν ασκούνταν καθόλου. Να γίνουμε δημιουργικοί, αρκεί να βρούμε ένα περιβάλλον προστατευμένο από το κρύο και να γυμναστούμε. Θα ήταν υπέροχο να δούμε τους γιατρούς να συστήνουν την άσκηση σε ασθενείς με άσθμα παράλληλα με την θεραπεία που ακολουθούν.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια