Η καλύτερη ώρα για άσκηση για να χάσουμε κιλά και να κάψουμε το λίπος

Η καλύτερη ώρα για άσκηση για να χάσουμε κιλά και να κάψουμε το λίπος

Η άσκηση είναι σημαντική και πρέπει να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας για να έχουμε καλή υγεία αλλά και παίζει σημαντικό ρόλο για να χάσουμε τα περιττά κιλά σε συνδυασμό με ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα χαμηλό σε λιπαρά. Οι ερευνητές σε μια μελέτη που διεξήχθη στο Βέλγιο διαπίστωσαν ότι νωρίς το πρωί πριν το πρωινό γεύμα είναι η καλύτερη στιγμή για να ασκούμαστε. Ενεργοποιεί τον μεταβολισμό, βοηθάει στην απώλεια κιλών και στην καύση του λίπους.

Η έρευνα
Η μελέτη διεξήχθη στο Κέντρο Ερευνών για την Άσκηση και την Υγεία, Τμήμα Βιοϊατρικής Κινησιολογία στο Καθολικό Πανεπιστήμιο της Leuven στο Βέλγιο. Στη μελέτη συμμετείχαν 28 νεαροί άνδρες μεταξύ 20 έως 30 ετών με μέσο σωματικό βάρος 70 κιλά. Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και για 6 βδομάδες ακολουθούσαν ένα ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμα μεταξύ 3.000 έως 4.500 θερμίδων. Οι εθελοντές κατανάλωναν τέσσερα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, 50% λιπαρά, 40% υδατάνθρακες και 10% πρωτεΐνη.
Η πρώτη ομάδα δεν ακολουθούσε καμιά προπόνηση, η δεύτερη ομάδα ακολουθούσε ένα πρόγραμμα άσκησης μετά το πρωινό γεύμα και η τρίτη ομάδα ακολουθούσε το ίδιο πρόγραμμα άσκησης με την δεύτερη ομάδα αλλά πριν το πρωινό γεύμα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πρώτη ομάδα με τους άνδρες που δεν ασκούνταν αύξησαν το σωματικό τους βάρος κατά τρία κιλά, η δεύτερη ομάδα κατά ενάμισι κιλό και η τρίτη ομάδα παρέμειναν στα ίδια κιλά αλλά έκαψαν περισσότερο λίπος από τις δυο προηγούμενες ομάδες και διατήρησαν υγιή τα επίπεδα ινσουλίνης.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι αν ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή και ασκούμαστε καθημερινά νωρίς το πρωί πριν το πρωινό γεύμα θα πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να χάσουμε τα περιττά κιλά, να χάσουμε λίπος και να διατηρούμε υγιή τα επίπεδα ινσουλίνης.
Ο καθηγητής Peter Hespel και επικεφαλής της μελέτης δήλωσε: «Η καλύτερη στρατηγική για την αποφυγή αυξήσεων του σωματικού βάρους είναι να συνδυάσουμε μια υγιή και ισορροπημένη διατροφή με έναν σωματικά δραστήριο τρόπο ζωής. Αλλά ακόμα κι αν κάνουμε κάποιες ατασθαλίες στο υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα, τότε η άσκηση νωρίς το πρωί πριν το πρωινό γεύμα είναι πιο ισχυρή από την ίδια άσκηση μετά το πρωινό και βοηθάει στην διατήρηση μια υγιής περιμέτρου μέσης.»
Ας ξεκινήσουμε με μια πρωινή βόλτα στη φύση για να βελτιώσουμε την σωματική και την ψυχική μας υγεία κι αν δεν μπορούμε να βρούμε χρόνο το πρωί, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας είναι η καλύτερη αρκεί να σηκωθούμε και να ασκηθούμε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια