Επιλέγοντας το χρώμα για το παιδικό δωμάτιο

Επιλέγοντας το χρώμα για το παιδικό δωμάτιο

Το παιδικό δωμάτιο φωνάζει χρώμα, παιχνίδι και χαρά. Είναι το δωμάτιο που μας αφήνει ελεύθερους να εκφραστούμε και να παίξουμε με όλα τα χρώματα και τα σχέδια. Όταν διακοσμούμε το παιδικό δωμάτιο πρέπει να προσπαθήσουμε να το δούμε με τα μάτια του παιδιού που κρύβουμε μέσα μας. Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού θα προσαρμόσουμε το δωμάτιο σύμφωνα με τις ανάγκες του και θα κάνουμε όμορφους συνδυασμούς με τα αγαπημένα του χρώματα. Θέλουμε να φτιάξουμε ένα χαρούμενο, φωτεινό και παιχνιδιάρικο δωμάτιο.
Το κίτρινο  είναι ένα χρώμα που μπορούμε να  να χρησιμοποιήσουμε είτε για αγόρι είτε για κορίτσι. Είναι ένα ουδέτερο χρώμα και προσθέτει ζωντάνια και φως στο χώρο. Το πράσινο επίσης είναι ένα ουδέτερο χρώμα και προσδίδει γαλήνη και ηρεμία στο χώρο. Είναι το ιδανικό χρώμα για το βρεφικό δωμάτιο. Το μωβ και το ροζ σε όλες τους τις αποχρώσεις είναι αγαπημένα χρώματα για τα κοριτσάκια και είναι η συνήθης επιλογής για το παιδικό δωμάτιο. Εκτός από μικρές πινελιές σε μωβ και ροζ πορούμε να παίξουμε με διάφορα χρώματα στους τοίχους και στα έπιπλα όπως το πράσινο του πράσινου μήλου, φωτεινό κίτρινο αλλά και αποχρώσεις του μπλε της θάλασσας και το γαλάζιο του ουρανού. Μπορούμε να κάνουμε συνδυασμό χρωμάτων αλλά και να έχουμε ως βάση ένα χρώμα και να προσθέσουμε μερικές πινελιές από χρώματα.
Τα σχέδια θα δώσουν κίνηση, και ζωντάνια στο χώρο όπως πεταλούδες, λουλούδια, νεράιδες, άλογα, μαγικούς μονόκερους και ότι άλλο λατρεύει η μικρή μας πριγκίπισσα που θα την κάνει να νιώθει ότι βρίσκεται στον δικό της μαγικό παραμυθένιο κόσμο.Το μπλε είναι το χρώμα που κυριαρχεί στο δωμάτιο του μικρού μας πρίγκιπα. Τα χρώματα που μπορούμε να παίξουμε είναι όλες οι αποχρώσεις του πράσινου και μικρές πινελιές κίτρινου στα έπιπλα και τα λευκά είδη. Το καφέ για πιο γήινη ατμόσφαιρα και μαύρο σε όλες του οι αποχρώσεις θα δώσει δύναμη στο χώρο.
Εκτός από τα φωτεινά χρώματα που θα δώσουν μια νεανική αίσθηση στο χώρο, θα αφήσουμε στο χώρο ένα λευκό τοίχος που θα τον στολίζουν τα έργα ζωγραφικής του μικρού-ής μας Πικάσο αλλά και μικροαντικείμενα με έντονα χρώματα όπως 3D σχήματα με γράμματα της αλφαβήτου θα δώσουν μια διαφορετική πινελιά στο χώρο.
Δείτε μερικές ιδέες διακόσμησης με παιδικά δωμάτια γεμάτα χρώμα και φως.
Η διακόσμηση των παρακάτω δωματίων είναι από τους σχεδιαστές: Pelod, Pavel Vetrov, Anna Teklyuk, Angelo Fernandez, Dmitry Veremeenko, Alex Gore και η ομάδα σχεδιαστών της εταιρείας Neopolis.








































Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια